torstai 25. heinäkuuta 2013

Cause I told you so

Aamulenkillä käytiin Sirkuskentällä. Ensin tein RINNALLE jäljen viereiselle leikatulle niitylle. Aurinko porotti hellettä ja maa oli kuivaa. Matkaa oli n. 200 m ja keppiä ei yhtään. Kepin sijasta lopussa oli lelu. Jälki ehti vanheta vain reilun puolisen tuntia.

Tuoreempi jälki ilmeisesti sai koiran siksakkaamaan rankastikin jäljen päällä. Janallakin se meni ensin jäljen yli ja sitten palasi nostamaan jäljen. Jälki liittyi kulmassa polulle ja polkua vähän matkaa mentyään se meni kulmassa poiskin polulta. Tämän koira hoiti hyvin häiriössä, just ehdittiin alta pois miehen kulkiessa polkua lastenratteiden kanssa. Seuraavan kulman oli tehnyt heti kaatuneen puun rungon ylityksen jälkeen. Se oli vaikea. Ensin Rin jakoi kulmasta suoraan, sitten se palasin kulmaan hakemaan hajua ja edelleenkin jatkoi suoraan. Toisella kertaa hajua haettuaan koira lähti jälkeä taaksepäin enkä meinannut millään saada koiraa käännettyä oikeaan suuntaan! Kun sain, niin sitten päästiin jäljen loppuun asti. Lopussa odotti nännäri. Koira ei ollut lelusta yhtään sen ilahtuneempi kuin kepistäkään. Se leikki toki kun leikitin. Joskus toistekin voisi kokeilla lelua.

Jäljen vanhetessa treenattiin Sirkuskentällä. Rinnalle ensin noutoa. Olisin halunnut puuttua sen lähtöhaukahdukseen, muttei se sitä tehnyt. Oli siistit noudot. Sitten seuraamista kapulan heittohäriöllä. Kontakti pysyi hyvin eikä koira vilkuillut kapulaa. Muutenkin hyvää seuruuta. Sitten jäävät mukaan. Seisominen oli ok, maahanmeno parempi kuin eilen ja istuminen onnistui vain hitaammassa tempossa. Se ei vaan vieläkään osaa sitä. Sitten eteenmenoa lelulle. Seuraamisessa keskityttiin siistiin seuraamiseen. Ei saa edistää, ei painaa eikä nykiä. Sitten eteenmenoa maahanmenoon asti. Ekalla meni vasta toisella käskyllä maahan, toisella jäi kyynärät ilmaan ja kolmannella vasta meni kerrasta maahan, tosin kaarrattaen. Palkkasin silti. Tästä väännetään vielä!

SARA aloitti kaukoilla. Ups, kun oli taas virheitä alussa. Sittemmin ei enää, vaikka tehtiin luoksetuloa välissä ja kaukoja taas samassa kohtaa. Luoksetulossa annoin koiran tulla lähelle ennen stoppaamista. Oli hyvä stoppi. Toisella kertaa stoppasin oikeampaan kohtaan ja käskin maahan vasta lähellä. Kumpikin hyvin. Kolmannella koira sai spurtata suoraan sivulle. Jääviä tehtiin seuraamisessa. Tällä kertaa käskytin jäävät käännöksissä tai täyskäännöksissä vasempaan tai askeleissa taakse. Koira osasi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti