lauantai 6. heinäkuuta 2013

Päivin leiri

Kyläiltiin Päivillä. Päivä oli helteinen, välillä ukkosti ja satoi. RINNA teki esineruutua ja jälkeä metsässä. Talloin ruuduksi n. 40 x 30 m alueen ja laitoin esineet (Päivin) valmiiksi ruutuun. Alueen takaosassa oli rinne ja takareuna oli rinteen alla toisella puolen. Laitoin takanurkkaan hanskan. Narunpätkä oli keskellä takana rinteen päällä puun takana. Koiran tossun laitoin etulaitaan puupinon päälle. Esineruutu sai vanheta, välissä satoi vettäkin. Ekalla lähetykselllä koira toi etuesineen. Se merkkasi sen jo aiemmin, muttei malttanut paikallistaa kunnolla, kävi muualla välillä ja palasi paikallistamaan esinettä. Toisella lähetyksellä vasta koira meni takarajalle asti ja toi sieltä hanskan. Kolmatta esinettä en haetuttanut. Selvästi maaston epätaisaisuus tuotti koiralle vaikeuksia. Samoin korkeammalle sijoitettu esine. Näitä lisää.

Jäljen teki Päivi ja sekin vanheni tunteroisen, jona aikana satoi vettä. Jälki oli n. 400 m kuudella kepillä. Välillä mentiin vähän ryteikköä ja loppupuolella vetistä sammalta, yksi kuivan ojan ylitys. Janan koira hoiti hyvin. Selvästi janatreenit on auttaneet, niillä jatketaan. Eka keppi tuli pian ja koira pyöri siinä ja pysähtyikin. En ymmärtänyt ja annoin koiralle jälkikäskyä eikä koira jäänyt keppiä sen enempiä ilmaisemaan vaan jatkoi matkaansa. Toisella kepillä ymmärsin koiraa ja keppi löytyi. Kolmannesta koira käveli vaan yli. Loput kepit se ilmaisi niin, että minäkin ymmärsin. Edelleen siis lisää motivaatiota kepeille ja parempaa koiran lukutaitoa minulle. Muuten jäljestäminen oli hyvää.

Rinna pääsi myös lampaille. Koira oli mulla liinassa ja se vain koitti ryntäillä lampaita päin. Sillä on liikaa intoa ja liian vähän osaamista. Intokin taitaa olla vähän vääränlaista :p

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti