sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

Hikeä, muttei melkein verta

Treenattiin Päivin kanssa lähikentällä. Oli hellettä. Koirat teki lyhyinä vuoroina. SARA teki ensin kaukot ja hyvin tekikin. Edelleen vaan treeniä lisää, että saadaan pidettyä nämä :p Ruutuja oli rakennettu kaksi merkiltä kumpaankin suutaan. Lähettelin koiraa kumpaankin ja molemmat se löysi hyvin. Siirrettiin vielä toista ruutua välillä, mutta koira ei mennyt nyt lankaan. Ruudun ulkopuoleltakin se osasi hakeutua oikeaan paikkaan. Näitä pitää tehdä kuitenkin vielä lisää. Onhan niitä tehtykin, mutta vähemmän minun ollessa lähetyspaikalla. Kosketusalustan käyttöä pitää Saran suhteen miettiä, kannattaako sitä Saran laiselle koiralle käyttää? Merkillä koiralta oli pientä ennakointia, mutta hyvin se vastasi ennakointitreeniin.

Tunnari tehtiin ensin lähekkäin olevilla kapuloille. Hyvin haisteltu ja oikea löytyi, mutta koira meni mennen tullen ravilla. Otettiin uusiksi lähekkäin olevilla kapuloilla. Nyt se ei malttanut paikallistaa kapulaa kunnolla ja otti oikean viereisen. Toisella yrityksellä se kävi haistelun välissä muualla ja palatessa nappasi oikean suuhunsa. Kolmannessa tunnari kapulat oli normaaliväleillä. Hyvin muuten, mutta menot ja tulot edelleen ravilla. Tauon jälkeen heitin palloa koira yli sen mennessä kapuloille ja saatiin vauhtia koiraan. Sitten vielä tunnari, joka oli hyvä. 

Perusasennossa ja seuruussa Päivi häiriköi koiraa, myös kummankin käskiessä koiraa jääviin. Se meni alkuun lankaan, muttei sitten enää. Näitä pitäisi muistaa tehdä säännöllisesti.

RINNAN kanssa tehtiin ensin eteenmenon maahanmenoa. Päivi juoksi lelun kanssa poispäin. Päästin koiran perään ja huusin sen maahan koiran ollessa Päivin luona. Ekoilla se ei totellut :p Paremmin sujui Päivin jatkaessa juoksuaan kuin Päivin kääntyessä käskyn kanssa samaan aikaan tehostamaan vaikutusta.

Seuraamisessa katsastettiin sitä vilkuilua, muttei sille mitään voi :/ Vilkaisut on niin lyhyitä ja huomaamattomia, että niihin on vaikea puuttua. Suusta palkkaamista voisin miettiä, nyt ainakin toimi hyvin. Tehtiin sekä käskytettynä seuruukaaviona että häiriöillä. Muuten seuraaminen oli ihan kivanoloista. Jääviä sitten. Istumiseen koira tarvii avut tai hieman hitaamman seuruuvauhdin. Lisää siis treeniä siihen. Seisomiseen tarvii vielä paljon toistoja takapalkalla. Maahanmenoissa lelupalkkaus on se millä saa maahanmenoihin nopeutta. Käytä sitä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti