tiistai 30. heinäkuuta 2013

Hauskaa tokoa

HAU:n tokoissa aloitettiin paikallaanololla. Muut teki 4-minuuttisen paikallaanmakuun, SARA teki rivin keskellä istumista. Alussa se liikautti tassuaan ja vajaan neljän minuutin kohdalla se meni maahan. Vieresen koira nousi ja sitä palauttaessa takaisin Sarakin meni maahan. Kävin nostamassa sen ylös ja se sai jäädä vielä istumaan muiden vapauttaessa ja palkatessa koiria. Tuli 6-minuuttinen istuminen. Tehtiin vielä erikseen Saralle häiriöitä istumisessa. Parikin eri henkilöä käskytti kovasti koiraa maahan. Alkuun se meni helpommin, mutta sitten se sulki korvansa. Vaikeampaa oli pitää asentoa, kun olin piilossa. Sujui sekin lopulta.

Välissä tehtiin pää maassa makuun tarjoamista. Hyvin tarjottu koiralta, mutta vielä on paljon matkaa valmiiseen liikkeeseen. 

Ruutuun menomatkalla oli lasten poljettava traktori ja merkin lähellä oli pari pienempää lelua. Ne ei olleet haitaksi. Ruudussa tehtiin paikanhakua, pääasiassa minun ollessa lähetyspaikalla. Koira tarjosi jälleen keskipaikkaa, mikä ei kelpaa, taempana sen pitää olla. Alkuun tarvittiin toisella tai kolmannella käskyllä koira korjasi oikeaan kohtaan, treenin loppupuolella se meni sinne jo kerrasta. Lisää tätä.

Tehtiin eläinkokeita ja vaikeutettiin Saran seuraamaantuloa koiran tullessa seuraamaan takaapäin. Tehtiin erilaisia häiriöitä, esim. ihmiset jonossa tai rivissä ja koira piti tulla minun viereen tekemään seuraamista. Rivissä ollessa tehtiin välit niin tiiviiksi, että koiran piti puskea väliin. Sara oli hieno! Se ei koennut vastuksia lainkaan hankaliksi.

Mennen tullen pyöräiltiin (6,5 km/suunta) ja tullessa tehtiin kaukoja pyörävarastossa. Kaukovaihdot itsessään oli hyviä, mutta sivulta maahanmenot oli hitaita. Syytän siitä lattiaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti