keskiviikko 17. heinäkuuta 2013

Tehtäviä

Eilen ja tänään treenattiin lähikentällä.

SARAN kanssa suurin osa ajasta käytettiin ruutuun kumpanakin päivänä. Eilen laitoin ruutuun tavaraa, kassin, kapuloita, hihnat. Vaihtelin tavaroiden paikkaa aina koiran onnistuttua edellesellä järjestyksellä. Sitten helpotin ja tehtiin paikanhakua tyhjässä ruudussa. Koira ei jostain syystä osannut ja tarjonnut oikeaa paikkaa. Päätin, että kahdesta oikein menneestä lopetetaan, sillä yksi onnistuminenhan voisi olla vahinko. Koira tarjosi ruudun etuosaa tai takamerkkejä. Käskin koiraa uudestaan, vein sen pannasta tai näytin oikeaa kohtaa. Siltikin kesti usean kymmentä toistoa ennen kuin koira teki kahdesti peräkkäin oikein. Se ei vaan tosissaan osaa ruudun paikkaa!

Tänään jatkettiin ruudun kanssa. Naksuttelin sille ruudun paikkaa. Ruudun paikkaan hakeutuminen ei ole Saralle mitenkään selvä tehtävä. Se tarjoili paljon muita temppujaan, mutta odottelin vain sen vahingossa menevän oikeaan kohtaan. Tätä saadaan vielä treenata!

Kaukoissa koiralla on nyt tekniikka hallussaan. Mutta virittelyn ollessa puutteellinen vaihdot ei onnistu aina oikein. Haluan saada Saralle paremman fokusoinnin tehtävään. Seuraamisessa olen käyttänyt liikaan tiiviyteen jalan nostoa. Se toimi tällä hetkellä hyvin. Luoksetulon pysäytyksiä tehtiin maalin kierroilla. Oli ok. Lisäksi koira on tehnyt terassitunnaria. Väärien haistelu on ollut edelleen teemana.

Kotona ollaan aloitettu projektina pää maassa makaamisen opettelu. Opetan tämän tarjonnan kautta ja tässä vaiheessa Sara ymmärtää pään laiton maahan olevan se juttu. Tällä jatketaan.

RINNAA pitäisi muistuttaa taas aktiivisuudesta minua kohtaan treenin alkaessa. Eilen se lähti vuoron alulla vaan rallattelemaan, mur! Uusinnalla aloitettiin perusasentojen tarjoamisella ja seuraamisella. Tänään koira oli paremmin minun kanssa. Seuraamisessa on edelleen paljon töitä vielä. Olen tehnyt siinä häiriöitä. Vaikka oikeassa kädessä olisikin nami, niin sitä ei saa vilkuilla. Lisäksi koiraa on seuruutettu päin esteitä. Edelleen se on välillä vaikeaa. Jääviä tehtiin eri askellajeissa. Normaalivauhdista kaikki onnistui. Istumista se ei osaa juoksusta ja maahanmeno saisi tapahtua nopsemmin. Eteentuloja tehtiin kapulalla ja ilman vinoista kulmista. Näitä on kotona opetetultu ja sen huomaa! Eteenmenon maahanmenoa on treenattu maalin kierroilla ja kyllä ne toistojen myötä vähitellen paranee.

---

Olen uskaltaunut ottamaan kummatkin koirat yhtä aikaa pyöräilemään. Rinna kiinnittyy springeriin ja Sara on irti. Helppoa ja näppärää. Rinnaa yllättävän vähän häiritsee välillä edellä juokseva Sara.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti