tiistai 2. heinäkuuta 2013

Toko SM 2013

Tokon SM-kisat pidettiin tänä vuonna Pieksämäellä helteisessä säässä. Lauantaina kisattiin joukkuekisa ja samalla karsinta sunnuntaille ja sunnuntaina ratkottiin henkilökohtaista Suomen mestaruutta. Tänä vuonna edustimme ATD:n ykkösjoukkuessa. Yövyttiin pe-su kaupungin ainoassa hotellissa. Kisapaikkana oli keskusurheilukenttä, evl kisattiin nurmikolla. Evl:ssä kisasi 122 koirakkoa, joista SARAN kanssa starttasimme toisena ja kehästä seuraavaan siirryttiin heti. Liikkeet oli jaettu kuuteen kehään. Ekassa kehässä oli paikallaanolot (Tuire Marjamäki), toisessa ohjattu noutaminen ja luoksetulo (Mauri Pehkonen), kolmannessa seuraaminen (Pauli Härkönen), neljännessä ruutu (Salme Mujunen), viidennessä zeta ja metallihyppynouto (Katja Rautiainen) sekä kuudennessa tunnari ja kaukot (Carina Savander-Ranne). 

Paikallaan istuminen   10
Liikutti kutenkin tassujaan. 


Paikallaan makaaminen   6
Se nuoleskeli ja kirputti tassuaan! Lisäksi lonkka vaihtui useasti. Mur, mur! Ohjattu noutaminen   9
Piste meni varmaan myöhäisestä pysäytyksestä merkillä.

Luoksetulo   6
Pysäytykset myöhässä ja valuukinhan ne. 


Seuraaminen   8
Pitkästä aikaa hyvää kisaseuruuta! Onhan koira toki tiiviisti etenkin alussa ja lopun käännöksissä pääsi ääntä, mutta siltikin tuntui hyvältä!


Ruutu   
Merkiltä ruutuun suunnatessa Sara juoksi ulos kehästä ja siitä punainen kortti. Se oli sitten siinä.


No harmittaa, mutta kuitenkin olen tyytyväinenkin suoritukseen. Siinä oli paljon hyvää, mutta toki paranneltavaakin on. Erityisen tyytyväinen koiraan, joka oli mukana hyvällä asenteella alusta lähtien. Välillähän Saralla on ollut vaikeuksia olla täysin keskittynyt, kun kokeessa on liikkeet jaettuna eri kehiin. Koira on yleensä kehään mennessä katsastanut uutta paikkaa, mutta nyt niin ei ollut. Se oli heti mukana.

Ja kiitos kuitenkin joukkueen muiden koirakoiden ADT:n ykkösjoukkue sijoittui viidenneksi 70 joukkuueen joukossa!

---

Sunnuntaina ennen finaaliseurantaa treenattiin kimpassa hotellin lähellä nurtsikentällä.  Sara teki ensin ruutua. Merkin ja ruudun (punaiset) linjan takana oli krääsää, merkkejä (oranssit), kapuloita ja leluja. Lisäksi valkoinen pallo oli lähetyspaikan ja ruudun linjassa. Sara meni useaan kertaan ensin sille pallolle merkin sijaan ja ruutuun mennessä häiriömerkeille tai kapuloille ruudun sijaan. Toistettiin kunnes onnistui ja lopuksi koira sai mennä vielä ruutuun helppona häiriöt poistettuani. Näitä ehdottomasti lisää. Treenattiin lisäksi merkillä vauhtia ja asentoa samassa treenissä. Onnistui hyvin. Erikseen otin vielä vähän seuraamistakin. Oli ok.

Lopuksi tehtiin lyhyt ryhmäpaikallaanmakuu. Jäin näkyville ja kielsin koiraa sen kontaktin tippuessa. Voisin sittenkin antaa sen vilkaista ötököitä, mutten kuitenkaan antaa tuijottaa. Koira kun taitaa vain ahditustua, jos se ei saa vilkaistakaan ötöjä. 

Eli treeniin nyt ainakin:
  • Ruutu: häiriöt ja paikka ruudussa sekä kuuntelutreeniä välillä käskien suoraan maahan.
  • Luoksetulo: käskyjen ajoitus ja edelleenkin koiran pysähtyminen.
  • Paikallaanolot: ei tassutteluja istumisessa eikä lonkkailua makuussa, eikä rauhattomuutta lainkaan.
  • Kaukot: pakko vaan treenaa.
  • Ohjattu nouto: merkki suoraksi sekä suunnat vaikka koira olisikin vinossa merkillä, suuntien vahvistaminen kapulan piilotuksilla.
  • Seuraaminen: sitä pitää siistiä.
  • Tunnari: rauhallinen haistelu. 
Sara jaksoi viikonlopun hyvin. Aloitin nestetankkauksen Fitdogin tuotteilla jo päivää aiemmin ja jatkoin niillä kisojen ajan. Lisäksi kastelin koiraa kisapaikalla ja koira pääsi uimaankin. 

Mukava viikonloppu hyvässä seurassa takana. Ensi vuotta odotellessa! Onnea kaikille tuloksiinsa tyytyväisille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti