torstai 4. heinäkuuta 2013

Juttuja

Keskipäivän paahteessa treenattiin ensin lähikentälle. SARALLE tein ruudun oransseista merkeistä. Laitoin häiriömerkkejä (oransseja ja keltaisia) merkki-ruutu-linjan ylä- ja alapuolelle sekä linjalle. Ruutuun lähetykset tehtiin merkin kummaltakin puolen. Ekalla yrityksellä koira kaarsi häiriömerkkien kautta, sitten ne ei enää häirinneet. Siirsin ruudun paikkaa hieman. Merkilta vasempaan mennessä ruutuun ekalla koira meni vanhan ruudun paikkaan. Sen jälkeen se löysi uuden. Oikeaan suuntaan ruutuun mennessä vanha paikka oli sitkeässä. Jouduttiin vääntämään ennen kuin koira meni uuteen ruutuun kerrasta. Näitä lisää.

Kotiterassilla Sara teki tunnaria. Tunnarissa oli pelkät väärät kapulat, ei lainkaan oikeaa. Palkkailin haistelusta. Nyt Sara alkaa tietää, että haistelu on se juttu.

RINNA teki kentällä ensin maalin kierroilla eteenmenon maahanmenoa. Se teki hyvin! Maahanmenot oli nopsia. Välissä juoksutin koiraa maalia ympäri ja otin joko sivulletuloja tai seuruuseen tuloa. Seuruuseen koira jarrutti hyvin, mutta sivulletuloissa ei... Seuraamista tehtiin erikseenkin. Ensin namittamalla, sitten ilman. On parempaa. Otin mukaan jäävät, Rinna osasi kaikki! Sitten tehtiin eteentuloa. Istumiskäsky toimii hyvin eikä koira törmää. Kokeilin ilmankin ja silloin se törmää. Eteentulot oli vähän vinoja, mutta keskityin nyt vain törmäämättömyyteen. Hiotaan asentoa erikseen ja enemmän sitten kun törmääminen on saatu pois.

Siirryttiin sitten puiston puolelle, jossa Rinna teki janatreeniä. Eka ja toka jana oli n. 5 m, vika n. 10 m. Laitoin jäljen ja janan risteämään jälleen purkit. Purkit toimii tässä hyvin. Kaikista janoista koira suoriutui hyvin. Se eteni ihan viivasuoraan.

---

SARA aloitti juoksun. Rinna varmaan juoksee Saran jälkeen. Tai ainakin viimeksi ne juoksi peräkkäin. Saran väli edellisistä on 8 kk.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti