tiistai 23. heinäkuuta 2013

Kurssia

ATD:n tokokurssi pidettiin tällä kertaa ATD:n kentällä Purinan kupeessa. Rinna oli estynyt osallistumasta juoksun takia, mutta SARA pääsi. Ensin tehtiin paikallaanolot. Makuun ajaksi (3 min) mentiin piiloon kauas. Kesken kaiken Sara meni lonkalleen. Mun mennessä korjaamaan se korjasi asentonsa itse. Lopuksi mun tultua näkyviin piilosta se meni uudestaan lonkalleen, mutta korjasi sen taaskin itse mun ollessa parin metrin päässä tulossa... Istumisen koira suoritti hyvin. Sarakaan ei reagoinut huutavaan liikkuriin.

Sitten ruutua kosketusalustalla. Eka normaali, oli hyvä. Sitten ihminen ruudun etureunaan. Sekin oli hyvä. Sitten ihminen makaamaan etureunalla. Siinä koira kiersi ihmisen taakse alustalle. Sitten toinenkin ihminen blokkaamaan etureunaa, jolloin koiran piti hypätä ihmisten yli päästäkseen etureunasta ruutuun. Sarahan hyppäsi. Sitten ihminen seisomaan alustalle, jolloin koiran piti mennä jalkojen väliin päästäkseen alustalle. Sekin onnistui. Vika vielä ilman alustaa. Ok sekin. Jatkossa lisää ruutuja vaan, myös ihan normaaleja.

Oli kova tuuli ja tunnariin laitettiin paljon kapuloita lähekkäin. Tuuli varmasti sotki hajuja eikä koira hajun saadessaan nenäänsä malttannut paikallistaa sitä. Ekalla yrittämällä vaati kolme hakukertaa ennen kuin oikea tuli. Toisella kertaa se oli tuonut viereisen. Toisella tunnarikerralla oikea tuli jo toisella lähetyksellä. Siinä koira teki hyvää haistelua. Tehtiin vielä kolmas tunnari, nyt normaaliasetelmin. Sara onnistui nyt kerrasta ja sai palkan. Tunnareissa on nyt tehty paljon väärien haistelua ilman oikeaa kapulaa. Jatkossa siis väärien haistelusta palkkaa edelleenkin, mutta oikean ollessa joukossa. 

Loppuun vielä kaukoja. Mun virittelyt ei ole Saralle riittävät. Sain vinkiksi peruuttaa liikkeenaloituskohtaan. Eli otan askeleita taakse koiran seuratessa tai sitten jätän koiran vähän edemmäs ja käsken sivulle. Näin voisi koiraa saada valmiiksi takapainoisemmaksi.

---

Mennen tullen pyöräiltiin (6,5 km / suunta). Motivaatio oli koiralla kunnossa, sillä takaisin kotiin päin mentiin lujempaa :p Palkkasin sen kotona Fitdogin juomalla. Ostin Pian jälkipäivältä FlyingDogin mineraalijuomaa, jota kokeillaan seuraavaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti