keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

Koeteltiin koiria

RINNAN kanssa pyöräiltiin Luukkiin (10 km/suunta). Tein ensin pellolle jäljen. Jätettiin se vanhentumaan ja sen vanhetessa käytiin kentällä ampumassa. Laitoin koiran ensin paikkamakuuseen ja ammuin kymmenisen metrin päässä koirasta. Sitten menin sen viereen ampumaan. Ei reaktiota. Seuraavaksi seuruutin koiraa ja ammuin samalla kahteen kertaa. Ei edelleenkään reaktiota. Sitten heitin koiralle lelua ja ammuin koiran tuodessa lelua minulle. Tuli askelluksen muutos. Sitten ammuin samaan aikaa toisessa kädessä olevalla pyssyllä, kun toisella kädellä leikin repimäleikkiä koiran kanssa. Tuli hetkellinen otteen höllennys. Ammuin vielä pari kertaa koiran saalistaessa lelua ja sitten vielä koiran repiessä lelua. Nyt koira ei enää reagoinut ampumiseen.

Sitten jäljen pariin. Se ehti vanheta tunnin. Oli tuulista. Pituutta oli n. 700 m (kepit 200, 300, 400, 500, 550 ja 700 m). Reilun 10-metrisen janan koira hoiti hienosti ja jäljen nosto oli hyvä. Jälki kulki pellon lisäksi metsän puolella hetkisen. Maaston muutokset ei olleet ongelmaksi, metsän puolella mentiin lujempaa. Kulmia oli paljon, pari terävääkin. Nekin sujui hyvin. Se mikä ei sujunut hyvin oli keppi-ilmaisut. Koira ilmaisi vain kolmannen ja neljännen kepin, muissa käveli vaan yli. Vikan kepin jälkeen käskin koiraa pysähtymään ja palkkasin sen siitä. Siihen lopetettiin. Eli  hienoa jäljestystä, mutta miksei kepit taaskaan kiinnostaneet? No keppitreenejä ei olla hetkeen tehty ja laiskuutta on jäänyt muistutuskeppi-ilmaisutkin tekemättä ennen jäljelle pääsytä. Eli tarvitaan edelleen motivaatiota lisää.

---

SARAN kanssa treenattiin lyhyesti lähikentällä. Ohjattuun noutoon asettelin koiran pylly minuun päin merkille ja käskin siitä noutamaan. Ei ollut Saralle ongelmallista. Sitten seuraamista. Kaikki perusasennot oli nyt suoria, jopa käännösten jälkeiset. Oho! Vikaksi vielä kaukoja. Eka vaihto ei ollut hyvä, mutta muut oli. Perusasennosta maahanmenokin oli nopea.

Tunnaria tehtiin terassilla. Oikea oli muutaman kymmenen kapulan joukossa. Palkkailin ensin vain väärin haistelusta ja koira tarjosi sitten omankin kohdalla pelkkää haistelua, haha :p Odottelin hetken, jonka jälkeen koira toi kapulan. Luovutusasento oli vino. Toistolla sama. Kolmannelle laitoin kapulat kiinni toisiinsa, oikean päällä oli vääriä kapuloita. Tää oli jostain syystä vaikea. Koira haistoi oman, muttei rohjennut sitä ensin ottaa. Se kävi muualla ja palasi kapuloille omalle. Odottelin ja koira toi sen lopulta. Edelleen luovutusasento oli vino, joten niitä treenattiin. Suoristui.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti