perjantai 12. heinäkuuta 2013

Janoja ja esineitä

Eilen RINNA treenasi janoja lähipuistossa. Janat oli n. 5, 10 ja 15 metriä. Risteämäkohdissa oli purkit. Ekan koira meni hyvin. Muissa se lähti ensin vinoon, josta kutsuin koiran pois. Toisella yrittämällä se meni kummassakin suorasti.

Esineruutua tehtiin samassa paikassa kuin viime päivinäkin. Tällä kertaa talloin suunnilleen täysmittaisen ruudun edellispäivien kaistaleen jäädessä alueen keskelle. Laitoin sandaalit kumpaankin laitaan eteen. Rinnan lähetin ensin oikeasta laidasta ja esine nousi nopeasti. Palkkasin koiran vauhdista ja seuraavan lähetyksen tein keskeltä. Koira risteili vauhdikkaasti koko alueella, muttei jostain syystä löytänyt toista sandaalia. Kutsuin koiran pois ja lähetin vasemmasta reunasta uudestaan. Nyt löytyi. Otin luovutukseen asti. Oli hyvä.

SARALLE laitoin samat esineet samoihin paikkoihin. Ekan lähetyksen tein keskeltä. Sara katsasti keskialueen ja siirtyi alueen oikeaan laitaan, josta löysi esineen. Luovutus oli ok. Lähetin koiran uudestaan etsimään. Se risteili edelleen samalla alueella eikä irronnut alueen vasempaan laitaan kunnolla. Siinä oli puskaa jakamassa aluetta eikä koira ymmärtänyt mennä sen toiselle puolen. Sitten se alkoi nuolla persettään, josta kielsin. Koira jäi vain seisomaan. Odotin, että se olisi itse jatkanut töitä, mutta käskytystä se tartti. Käskyllä se lähti hyvin taas hommiin. Mun moka, olisi kiellon jälkeen pitänyt heti antaa käsky. Koira käsitti kiellon nyt, ettei saa tehdä mitään :p Mutta edelleenkään koira ei kunnolla irronnut vasempaan laitaan. Autoin koiraa kävelemällä itse etulinjalla vasempaan laitaan. Sekään ei auttanut, koira vaan pissasi ruutuun. Kunhan se jatkoi taas töitään, kutsuin sen pois uuteen lähetykseen. Lähetin nyt vasemmasta laidasta ja esinekin löytyi aika heti.

---

Tänään tehtiin esineitä lammen takaisessa metsässä. Alueena oli n. 10 x 50 m ja esineitä neljä. Takalaidassa kankainen kännykkäkotelo, vasemmassa laidassa edessä kuusen oksalla lapanen ja vähän taempana puun takana hiusdonitsi, oikeassa laidassa oli kannon päällä narumytty. RINNA ensin. En välipalkannut sitä lainkaan, vaan luovutuksen jälkeen aina heti perään uusi lähetys. Haetutin kaikki esineet. Palkkaamattomuus ei vaikuttanut, koira lähti joka kerta samalla innolla. Se etsi hyvin ja luovutuksetkin oli ookoot.

Rinnan hallinta on parantunut huimasti. Pystyn kuljettamaan koiran alueen reunaan käskyn alla eikä koira varasta lähetyksissä edes vihjesanoista. Maltti on kasvanut ruudussa työskentelyyn. Se tekee töitä eikä vain rallattele. Ekaan lähetykseen on tullut taas haukaus mukaan. Pitänee kitkeä se taas pois. 

SARALLE samat esineet samoihin paikkoihin. Sen palkkasin vauhdista joka esineestä. Muut oli helppoja, mutta kuusen oksalla olevaa koira ei meinannut tajuta. Se haki hajua seisten takatassuilla :D

Sitten RINNALLE janoja. Janat oli n. 5-15 m. Kahdessa ekassa oli risteyskohdassa purkit, kolmannessa koira sai nostaa jäljen, jossa pian tuli keppi vastaan. Ekassa koira oikoi hitusen jäljelle. Olisi pitänyt antaa vaan mennä ja palkata jossain toisessa kohtaa. Nyt otin koiran takaisin ja lähetin uudestaan. Nyt se meni purkille, mutta oli turhaa säätöä silti lähettää koiraa toistamiseen! Toisella janalla koira lähti ennen jäljeä sivusuuntaan. Kutsuin koiran pois, mutta en edennyt janalla vaan lähetin koiran edelleen samasta kohtaa. Olisin voinut edetä! Nyt koira ei lähtenyt samoja jälkiään vaan lähti vinosti kohti jälkeä. Kolmannessa jana oli hyvä, mutta jäljen nostettuaan koira alkoi pyörimään. Etsi ehkä olematonta purkkia? Käskin koiran pysähtymään, selvitin liinan ja käskin koiran jäljestää. Nyt lähti, mutta meni kepistä yli :/ Annoin koiran jäljestää polulle asti. Tehtiin vielä yksi jäljen nosto samalla kaavalla kuin vikakin. Jana ok, jäljen nosto ok, mutta taas kepistä yli. Otin koiraa takaisin ja nyt keppikin löytyi. Ehkä typerää tämänkin.

Kamalaa säätöä mun osalta :/ Nyt ilman purkkeja olevat janat meni paremmin. Itse en osaa olla janalla rentona, kun keskityn liikaa purkin sijaintiin... Nurtsilla purkit on toimineet, ehkä jatketaan niiden kanssa siellä.

Kumpanakin päivänä koirat pääsi taas tekemään uimahyppyjä. Sara oli jo rohkeampi. Sillä on itse asiassa parempi uintitekniikka kuin Rinnalla. Rinna pitää päätään vähän ylhäällä ja jossei pääse laiturille haluamastaa kohdasta se alkaa kauhomaan kamalasti, luulee varmaan hukkuvansa :p

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti