lauantai 28. maaliskuuta 2009

Aussietreenit


Paikkana oli luminen ja epätasainen Sirkuskenttä. Ja aussieta oli mukana puolisen kymmentä. Ensialkuun Saralle ruutua hangessa eri suunnista. Lähinnä lelu- ja kisaruutuja, myös pari lähetystä. Suurimmassa osassa Sa löysi ruudun keskikohdan!


Sitten namilla ohjattuna sivuaskeleita molempiin suuntiin, oikeaan myös ilman namia. Pieniä pätkiä seuraamista, lähinnä takapäätreeninä vasempaan käännöksiä. Nämä oli ihan ok.


Luoksetulojen pysäytyksiä otin sekä leikin lomassa että vähän virallisempina liikkeinä makuuasennosta. Kaikissa oli takapalkka tai pallo lensi koiran taakse. Päin juokseminen ei toimi näköjään maahanmenossa, pitihän se testata. Molemmat pysäytykset vaatii lisää terävyyttä, etenkin maahanmeno. 


Ohjatuun noutoon otin ensimmäistä kertaa kaksi kapulaa mukaan. Kapulat oli suorassa linjassa koiran kanssa (n. 5 m koirasta) ja käskytykset tein metrin parin päästä koirasta. Koiran oikeaan suuntaan noudot sujuivat hyvin, mutta pariin kertaan vasempaan päin jouduin antamaan uuden käskyn. Ehkä koira ei vaan havainnut kapulaa lumesta? Pallojen kanssa tuota ongelmaa ei ole ollut. Lisäksi kertaalleen vasemman puoleisen kapulan noudettuaan Sa olisi juossut suoraan toiselle kapulalle, mutta sain koiran muuttamaan suunnitelmaansa. Ehkäpä tuokin korjaantuu, kun tehdään ohjattua virallisemmilla mitoilla... Loppua kohden luovutusasentokin saatiin mukaan :)


BH-koetta varten tehtiin yhden Saralle tuntemattoman henkilön henkilöryhmää. Tällä kertaa kierrettiin muutama kerta ihmistä, otin myös seuraamista suoraan henkilöön päin ja kertaalleen käteltiinkin. Sa oli irti ja ihan hyvin meni, tosin mulla oli namit kädessä koko ajan, mutta vasta lopussa palkkasin koiran.


Eteenmenoja tein lelun avulla ja myös ilman näkyvää lelua niin, että Terhi heitti lelun koiran eteen. Viimeisimmissä oli vähän epävarmaa menoa, mutta eteenpäin koira silti meni.


Loppuun vielä kaukoja. Avoimet ok, mutta pitäisi muistaa tehdä välillä todella pitkälläkin välimatkalla näitä. Maasta seisomisiin käytin takapalkkaa ja ne menikin hyvin. Seisomasta istumaan -vaihdot oli huonoja tällä kertaa. Lisää treeniä siis vaan.


---


2on2off-asentoon on saatu lisää varmuutta ja kestoa. Lisäksi olen alkanut yhdistää siihen "Pinta"-käskyä. Uutena temppuna samaisen sankon kanssa Sa opettelee menemään sankkoon :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti