keskiviikko 11. maaliskuuta 2009

Pientä tokoilua


Ensin "Pysy"-käskyä eli uudehkoa luoksetulon jättökäskyä. Sara kun ei taida vielä ihan tietää mitä se tarkoittaa, viime kisoissa se näkyikin seisomaannousuna. Otin koiran sivulle perusasentoon tai maahan ja naksautin poispäin kävellessä. Otettiin sitten vauhtiluoksetulojakin ja pari pysäytystä. Kertaalleen Sa nousi seisomaa, kun kävelin poispäin, muilla kerroilla se jäi hyvin istumaan. Kävin useaan otteeseen palkaamassa pelkästä paikallaolosta. Pysäytyksissä käytin uutta tekniikkaa. Eli samalla kun annoin käskyn, niin lähdin juoksemaan koiraan päin ja heitin lelun koiran yli. En osaa vielä sanoa tämän toimivuudesta, mutta jarrutusjäljet oli ainakin hienot ;)


Sitten ruutua. Aluksi leluruutuja (lelu ruudun takana) ja ruutuun kutsumisia pidemmältä matkalta. Sitten lähetysrityksiä ilman lelua. Sa kävi näissä pyörähtämässä ruudun edessä, joten siirryttiin lähemmäs. Lyhyemmältä matkalta Sa menee kyllä ruutuun, mutta jää turhan reunaan oikean etutolpan viereen. Toisella käskyllä sitten korjaa keskemmälle. Tehtiin varmaan liian kauan pientä ruutua ja nyt Sa ei oikein ymmärrä hakeutua keskemmälle ruutua vaan pitää kiintopisteenä oikeaa etutötsää. Lisää treeniä siis edelleen vaan.


Lopuksi vielä noutoja. Pari kertaa suuntana oli vasen, joissa merkkasin kierrot naksulla ja vapautin vauhdista. Vikana vielä yksi nouto kisasuorituksena. Kaikissa oli kapulan kierrot mukana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti