lauantai 21. maaliskuuta 2009

HSKP:n vapaavuoro


 


Tehtiin vain lyhkäset treenit. Sa otti alkuun häiriötä vieraasta kimeä-äänisestä terrieristä ja toisen koiran vinkulelusta. Kun äänten lähteet oli paikallistettu katseella, niin koira ei enää kiinnittänyt niihin huomiota vaan keskittyi omaan tekemiseensä.


 


Ensin maahanmenoja ja seisomisia pallopelin avulla. Seisomisista lensi pallo ja maahanmenoista koira sai namin syvälle etutassujen väliin. Nämä oli hyviä. Sitten paikallaan seisomista minun häiriköidessä ympärillä. Nyt Sa tarjosi käskyyn ensin istumista ja sitten maahanmenoa, mutta sitten kun viimein seisoi niin seisoi sitten hyvin paikallaan. Palkkasin pääasiassa koiran seistessä paikoillaan, mutta kertaalleen otin sen perusasentoonkin.


 


Otettiin muutama avoimen luokan hyppy. Väliin vapautin ilmasta lentävällä pallolla, välillä palkkasin istumisesta ja loput sitten oli kokonaisia suorituksia. Näissä ei valittamista. Otettiin myös muutama hyppy kapulan kanssa. Kertaalleen Sa koitti kiertää esteen menomatkalla. Otin koiran takaisin ja sen jälkeen kapulan haku sujuikin hyvin. Loputkin oli hyviä. Tähän voisi varmaan kokeilla erilaista käskytystä. Nythän käytän vain ”Nouda”-käskyä, kun säännöissä sallittua olisi antaa lisäksi erikseen vielä ”Hyppää”-käskykin.


 


Kaukoina tehtiin avoimen vaihtoja muutama sarja. Otin vaihtelevan määrän käskyjä, jonka jälkeen vapautin takapalkalle.


 


Lopuksi otettiin vielä ruutua, lähetykset 5-10 m ruudusta. Ensin koiralle kysymys ”Missä ruutu?” ja lähetys ruutuun. Meni, mutta vähän hitaasti. Otettiin sitten vielä kaksi ruutua kisaamalla. Ensimmäisessä juoksin koiran rinnalla, toisessa otin pari juoksuaskelta vain alussa. Vauhti oli molemmissa hyvä, näitä lisää siis. Kaikissa ruutuun menoissa palkaksi nakkasin pallon ruudun taakse. Kertaalleen Sa jäi turhan laitaan, mutta muissa pysähtyi keskemmälle.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti