tiistai 11. tammikuuta 2011

Alkuviikon agit


Maanantaina SARAN treeneissä oli ohjelmassa tekniikkaa ja rataa. Enin hyppytekniikkaa perussarjana kuudella hypyllä, joiden jälkeen sai sukeltaa putkeen. Ensin lähetys paikoiltaan minun seistessä koiiran jommalla kummalla puolella. Sitten liikkeen kanssa, jolloin Saralle tuli kiire ja se tiputti vikan riman. Sitten vielä ilman liikettä minun pysyessä paikoillani sarjan puolivälissä jomalla kummalla puolen. Näissä edelleen on vaikeutena se, että koira katsoo esteiden sijaan minua. Kristiina auttoi nyt liikkumalla esteiden takana ja koirakin vilkaisi eteensä. Nyt ensin Sa ratkaisi vikan välin hyppäämällä sen yli, toisella kertaa se hyppäsi joka hypyn. Hyppytekniikasta en osaa sanoa mitään, mutta lujempaa se meni kuin hyppysemmassa. Välillä jätin koiran lähtöön jalkojen välistä. Tässä pitää olla tarkkana, sillä näin jätettynä Sara saattaa jäädä liian etupainoisesti istumaan.



Keppeillä valitsin ohjelmaksi ohjaajan taaksejäännin ja sivuttaisirtoamisen. Kepit onnistui aivan sairaan upeasti! Ensin putkesta kepeille. Jätin nännärin keppeille palkaksi ja Sara pujotteli hyvää vauhtia loppuun asti vaikka jäinkin seisomaan paikoilleni. Sitten takaaleikkaukset molemmin puolin joko putken tai hypyn kautta. Ekassa nännäri näkyvissä, toisessa Kristiina heitti palkan. Molemmissa pujottelu sujui hyvin. Vikana vielä layeronti hyppyjen takaa. Onnistui!



Rata tehtiin ensin numeroituun suuntaa ja sitten vielä vastakkaiseen. Toiseen suuntaan tehdessä rengas tehtiin seinää vasten, ei haitannut Sarpsaa. Rata sujui ihan hyvin. Otin käyttöön "Okein" aloituksessa sekä kontakteilta ja pöydältä vapauttaessa. Hyvin toimii radallakin (tätä on tehty vain namialustan kanssa). Numeroituun suuntaan mennessä vaikein kohta oli hypyltä puomille meno ilman ylimääräistä mutkaa kohti häiriöputkea. Kokeilin tavallisen ohjauksen lisäksi pitää rintamasuunnan koiraan kohden sekä kokeilin myös jaakotusta. Paras kuitenkin oli perinteinen valssi. Radan kontaktit oli A:n ylösmenoja lukuuottamatt hyviä. Koiruus juoksi vauhdilla puomin päähän tekemään 2on2offin ja puomin ylösmenotkin sujui harppaamatta, vaikka otin alun kutsuna puomin alastulon kohdalta. A:n alastulolla Sa jopa otti hyvän katsekontaktin seuraavaan esteeseen eikä minuun! A:n ylösmenot siis ei olleet yhtään hyviä. Sara roiskasee niille liikaa etupäällään (osuu kuitenkin kontaktialueelle). Kokeilin onko omalla sijoittumisellani väliä, ei ollut. Otetaan jatkossa vaikkapa muurin palikka estämään koiraa hyppäämästä niin ylös, jotta se ottaisi ekan askeleen alemmas, se olisi parempi etupäällekin.


---


Tiistaisissa treeneissään RINNA oli taas varsin riemuisa. Ensialkuun se veti hepulirallia putkea ympäri ja putken päältä... Virallinen ohjelma aloitettiin kujakepeillä. Ensin pari toistoa lelu keppien päässä, sitten yksi, jossa heitin lelun keppien päähän koiran mennessä keppejä. Osasin heittää! Rinnakin oli ihan hyvä ;)



Seuraavaksi ohjauskuvioita. Ensimmäisenä valssintapainen. Rinnalle tämä oli helppoa, toisin kuin minulle... Toisena ratana oli peilikuva viimeviikkoisesta takaaleikausharjoituksesta. Sekin sujui. Tällä kertaa Rinnalle oli hyvin vaikeaa jäädä odottamaan paikoilleen lähtölupaa. Malttia pitää nyt paljon vahvistaa. Lopuksi vilelä muutama toisto puomin alastulon asentoa, nyt etupalkkana lelu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti