tiistai 25. tammikuuta 2011

Muutamat treenikerrat


Sunnuntaina käytiin SARAN kanssa lyhkäseen tokoilemassa leipomon parkkiksella. Otettiin luoksetuloa ja ohjattua noutoa. Ensin luoksetulon seisomaanpysäytystä. Annoin nyt sekä suullisen käskyn että käsimerkin yhtäaikaa, välillä heitin vielä pallon samanaikaisesti koiran taakse. Oli näppäriä. Läpijuoksuissa palkkasin itseni taakse tai juoksutin koiran minun kiertämisen kautta takapalkalle. Välissä otettiin ohjattua noutoa. Otin vuoronperään kumpaankin suuntaa. Välillä palkkasin merkillä, välillä vasta koiran ollessa tuomassa kapulaa lähellä minua. Merkillemenot oli ihan hyviä. Mun makuun koiruus voisi olla vielä lähempänä merkkiä, muttei noista koiran tarjoamista kuitenkaan pistevähennyksiä tulisi. Kertaalleen koira osasi hakea merkille myös takaa. Tosin silloin tuli merkin viereen, mutta palkkasin kuitenkin senkin. Ennen lähetystä perusasentoihin pitää kiinnittää huomiota. Nyt koiralla oli herkästi pylly ilmassa. Oikeanpuolimmaisen kapulan nouto oli tänään vaikeampaa. Se oli hieman piilossa merkillelähetyspaikalta nähden, johtuikohan siitä? Ekalla kerralla Sa olisi juossut keskikapulalle, josta käskin sen pois. Sen jälkeen suunnisti oikein. Toisella kertaa oikeaa noutaessa koira olisi pariin kertaa lähtenyt noutamaan vasenta (sitä oli juuri noudettu). Kävin näyttämässä oikeaa kapulaa ja sen jälkeen toimi taas sekin puoli jopa vasemman noutamisen jälkeen. Vasemmassa ei ollut moitittavaa. Saatiin vähän häiriötäkin, kun leipomon portaita käytiin välillä lakaisemassa. Sitten luoksetulon maahanpysäytystä. Käytin nyt käskysanana terävää "Ma!"-karjaisua. Yhdessä koiraa kohden suuntautuvassa liikkeessä se toimi. Lisäksi takapalkkalelu oli hitusen parempi kuin mulla oleva. Nyt maahanmenot oli siis tarpeeksi täpäkäitä minunkin makuun! Miinuksena vaan se, että koira jätti kyynärät ilmaan pysähtyessään, laski ne kuitenkin viiveellä. Mutta eiköhän tämä tästä kuitenkin :)


---


Maanantaina oli taas SARAN agitreenit. Päivän ratana oli:



Puomin (4.) lopussa oli kosketusalusta. Se ei kuitenkaan estänyt koiraa kääntymästä minua kohden, kun otin sivuttaisetäisyyttä. Siihen lisää treeniä siis. Lopussa puomin (8.) jälkeen odotti lelu. Se sai koiran ajatukset eteenpäin paremmin. Kokeilin valssausta puomin (4.) jälkeen. Toimi sekin, mutta parempi (nopeampi) oli takaaleikata 5. ja 6. hypyn välissä.


Sitten keppiharkkaa:



Otettiin eri variaatioita. Hyppy takaakierrolla, takaaleikkaus kepeille ja valssi keppien jälkeen. Onnistuu. Samaa myös toisesta suunnasta.


Hyppytekniikkana oli neljän hypyn perussarja okserein. Sarasta kuulemma näkyi, että näitä on viime aikoina tehty :) Nyt koira ei ottanut minusta häiriötä, vaikka seisoinkin sarjan puolivälissä. Se myös otti nopeaan katseen eteenpäin lähetyksissä. Sara teki myös A-estettä leluetupalkalla. Sujui hyvin. Kertaalleen jätin lelun pois ja heitin sen eteenpäin palkaksi. Ilman näkyvää etupalkkaakin koiran asenne ja katse oli eteenpäin.


---


Tiistaina RINNAN agikimpassa tutustuttiin pöytään (mini). Vaikuttaa yhdeltä Rinnan lempiesteeltä :) Keppejä tehtiin taas kujana. Lelu oli etupalkkana tai heitin sen. Osaan jo heittää! Yhdellä hypyllä treenattiin takaakiertoa, kääntymistä heti hypyn jälkeen sekä lähtöluvan odottamista. Tein äkkiliikkeitä ja juoksentelin. Pari kertaa pentu nousi, mutta muuten pysyi hyvin paikoillaan. Pussia tehtiin yksittäisenä sekä hypyn kanssa, joka suoritettiin takaakierrolla. Laitoin palkkapallon pussin jälkeen ja pennen oli ensin vaikea käsittää, miksi pitäisi liikkua palkasta poispäin ;) Puomin alastulolla naksuttelin suoraa 2on2offia. Lisäsin sitten etupalkaksi namialustan, jolle vapautin pennen suorasta katseesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti