lauantai 29. tammikuuta 2011

Lähinnä tokoa


Torstaina käytiin suht pikaiseen Sporttikoirahallilla. SARALLE ensin hyppytekniikkana viidellä okserilla perussarja. Suoran lopussa oli putki. Sijoituin joko koiran taakse tai suoran sivulle. Pari kertaa Sa kolautti rimoja, muttei rimat pudonneet. RINNA teki agilitynä mustaa putkea. Se kyllä menee hyvin tuohonkin putkeen, mutta saattaa kääntyä putkessa ympäri. Nyt aloitettiin suoralla putkella, jota vähitellen muutin aina tiukaksi U:ksi asti. Sitten vaihdettiin tokoiluksi. Rin teki peruasentoja. Tehtiin myös perusasennosta maahanmenoja. Ohjasin kaikissa namilla. Jonkun verran seuraamistakin tehtiin. Vauhtimaahanmenoihin kokeilin käyttää lelua. Pennun kierrokset nousee näissä turhan korkeiksi ja sormet on vaarassa, joten palattiin namipalkkaukseen. Liikkestä seisomisetkin tehtiin kunnon avuin. Älyttömän hyvin pentunen taas keskittyi. Muutaman kerran se karkasi putkiin, mutta muista pennuista se ei välittänyt yhtään. Veikkakin sai käydä häiritsemässä ja Rin vain tapitti perusasennossa!


Sarppa ei ehtinyt tehdä ollenkaan tokoa. Eipä sillä, eihän mulla ollut mitään suunnitelmaakaan. Selkeesti pitäisi alkaa molemien kanssa treenaamaan tokoa taas säännöllisemmin ja tavoitteellisemmin!


---


Perjantaina oli taas RINNAN tokokurssia. Aloitettiin kolmella eri pisteellä, joissa yhdessä tehtiin liikkeestä seisomista, toisessa liikkeestä maahanmenoa ja kolmannessa seuraamista. Jääviin otin reilut avut mukaan, jotta terävyyttä niihin saataisiin enempi. Rinnan seuraaminen on parantunut, kun yhdistin siihenkin käskysanan... Sitten laudan korkuista hyppyä. Ekalla kerralla kävelin koiran rinnalla sen hypätessä, loput kerran otettiin lähetyksinä sivulta hypyn takana odottavalle lelulle. Loppussa tehtiin vielä luoksepäästettävyys ja paikkamakuuta. Luoksepäästettävyydessä ei tule Rinnan kanssa olemaan ongelmia. Se vain tapittaa perusasennossa ;) Makuussa jäin lähelle ja palkkasin tiheään. Perusasennosta maahanmenossa pennen makuuasento on herkästi vino tiiviin katsekontaktin takia. Näissä siis suoristavat avut mukaan vielä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti