perjantai 14. tammikuuta 2011

Torstai on toivoa täynnä


Torstaina hallin vapautumista odotellessa tokoiltiin Sirkuskentän parkkiksella. Koirat vuorotteli ja RINNALLE oli kovin vaikeaa se oman vuoron odottaminen. Joudun kovin ottein sen palauttamaan paikoilleen pariin kertaan. Se jälkeen se pysyi jopa minun ja Saran palloleikkiessä vieressä. Pikkasen mietitytti miten kovistelu vaikuttaa pennun tekemiseen, mutta paineistumisesta ei ollut tietoakaan, penne oli oma iloinen itsensä :) Ensin kuitenkin SARAN kanssa merkiltä ruutuun menoa (ruutu oikeassa). Kokeilin josko lähtisi koeasetelmista. Ei lähtenyt ruutuun vaan meni lumikasaan, joten takaperin ketjutettiin siten, että ensin olin merkin lähellä käskyttämässä ja vähitellen siirryin 15 metriin. Ruutuunmenot oli vauhdikkaita ja ruudustakin löytyi joka kerta oikea paikka :) RINKIN teki ruutua. Ensin pari leluruutua kisamatkalta. Sitten lähempää tyhjään ruutuun menoja, näissä heitin pallon juuri ennen kuin penne pääsi ruutuun asti. Lähtee se matkaan, mutta vähän on epävarmuutta menossa. Loppuun vielä pari leluruutua.


SARAN kanssa tehtiin toisella kierroksella seuraamista paljoine kääntymisineen ja askelsiirtymisineen. Annoin vain alun liikkeellelähtiessä käskyn ja sen jälkeen tehtiin pitkää pätkää aivan hiljaisesti. Sarppa teki hyvin töitä eikä juurikaan edes äännellyt! Sitten vielä Saran kanssa merkkiä 20 metristä. Tosi hyviä merkkejä! RINNA teki vuorollansa imutusseuruuta. Sen takapää toimii tosi hyvin vasemmalle käännöksistä ja käännökset vasempaan onkin hyviä. OIkeaan sitä vastoin ei, johtuen ihan vain treenin puutteesta... Lisäksi Rin teki eteentuloasentoa, myös pitkältä matkalta. Penne ei osaa oma-alotteisesti hakeutua asentoon vaan tarvii apuja, etenkin pidemmältä matkalta tullessaan. Jos avut tulee liian myöhään pentu törmää, jos taas annan käsiohjauksen liian aikaisin, se hidastaa jo matkalla... Tasapaino pitäisi löytää. Penne treenaili myös luoksetulon odotusta. Se pysyy, vaikka hyppisin tai juoksisin, mutta lähtee herkästi, jos vain seison paikoillani...


Sitten Purinalle viettämään yötä. Taas tehtiin vuorotellen. SARALLE ensin viiden okserin perussarjaa (hyppyvälit 5,5 ft, rimavälit 1 ft, rimat 15 ja 20 cm). Tehtiin kolme toistoa, joista keskimmäisessä koira tiputti toisen riman toisiksi vikasta okserista lelulle juostessaan. RINNA teki myös perussarjaa speed pumpein. Ensin kokeilin lelua palkkana. Ei toimi, vetää liikaa, joten palattiin takaisin namialustaan. Saran tehdessä lähetin koiran lähtöpaikalta, Rinnan tehdessä vaihtelin omaa sijoittumistani. Otin sivuttaietäisyyttäkin reilut 5 metriä eikä se haitannut. Parhaimman näköiset suoritukset (vähemmän kiireiset) oli kuitenkin namialustalle lähettäessä minun ollessa lähtöpaikalla.


Kokeiltiin SARAN kanssa kädetöntä ohjaamista eli ohjasin kädet selän takana. Toimi aivan älyttömän hyvin! Jouduin oikein keskittymään miten sitä yläkroppaa käytetäänkään ja sitähän koira parhaiten lukee. Tehtiin kahdella vierekkäisellä hypyllä (rimat 35 cm) takaakiertoja ja välistävetoja, välillä lähetin koiraa putkeenkin. Niin hyvin meni, että lisäsin kolmannenkin hypyn riviin. Sekin onnistui, joten lisäsin neljännenkin. Ei onnistunut ekalla, mutta sen perään onnistui neljällä esteellä molempiin suuntiin niin takaakierrot kuin välistävedotkin! Paremmin kuin hyvin siis. RINNAN vuorolla tehtiin tiistaista valssiharjoitusta. Nyt keskityttiin lisäksi lähdöissä odottamiseen. Hyvin se pysyi. Kertaalleen nousi ja muutaman kerran nyki minun tehdessä äkkiliikkeitä, mutta valtaosassa pysyi :) Molemmat teki vielä puomia leluetupalkalla. RINNALLE tarvii vielä vahvistaa paljon oikeaan pysähtymiskohtaa. Välillä se tarjoilee sitä vain sinnepäin. SARAA vissiin vierastutti leluetupalkka, sillä se kipitti puomin hitaasti Saraksi, vaikkakin kun vapautin sen 2on2offista katseesta lelulle se läksi lujaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti