sunnuntai 16. tammikuuta 2011

Tokoiluja


Perjantaina oli RINNAN tokokurssin toinen kerta. Alkuun kertailtiin maahanmenoja. Niihin lisättiin vaikeutta ottamalla maahanmenoja sivulla sekä liikkeessä. Sivulta maahan oli alkuun Rinnan mielestä aivan käsittämätöntä. Alkuun ohjasin sivulta maahan namilla. Lopputunnista onnistui jo pelkällä käskylläkin, tosin käskyä antaessa mun pitää katsoa koiraan. Liikkeestä maahanmenoihin penne tarvii vielä suuret avut. Välillä otin eteentuloa. Nyt penne jo vähän sitä tarjosikin.


Sitten kontaktiakävelyä pujotellen. Tää oli helppoa. Kun kädessä on nameja, ahne pentu kulkee loistavasti mukana. Sitten seuraamista, lähinnä liikkeellelähtöjä. Rinna näköjään osaa jo enemmän kuin tiesinkään. Muutaman askeleen seuruissa sillä on hyvä vire ja kontakti pysyy. Seuruupaikka ei ole vielä täydellinen. Se on sopivan tiivis, mutta saattaa seilata edestakaisin. Jos kädessä on namia, pentu menee sinne minne namikäsi näyttää. Naksutellen onnistui paremmin. Täytyy myös se leluseuruukin ottaa ohjelmistoon. Ongelmana on myös liika takapään käyttö eli suoraankin kävellessä pentu kääntää takaosaansa taakse. Tähän pitää kiinnittää huomiota naksutellessa ja perusasentoihin jalka-apu mukaan. Lisäksi niitä oikeaan käännöksiä voisi tehdä. Loppuun otettiin vielä luoksetulo leluun.


Täytyy vielä ihastella pennun työskentelymotivaatiotan <3 Vieressä haukkuva holsku ei haitannyt yhtään, Rinna ei edes vilkaissut sitä. Heti halliin päästyä Rin alkoi tarjoilemaan perusasentoja ja maahanmenoja. Tunnin loputtua jäätiin juttelemaan Mervin kanssa ja pentu vaan edelleen tunkee sivulle. Voi elämä :D


---


Lauantaina käväistiin SARAN kanssa HSKP:n vapaavuorolla. Ekana merkiltä ruutuun menoja (ruutu vasemmassa). Hyvin läksi. Tutussa paikassa koeasetelmissa irtoaminen ei ole ongelmana, vieraissa on. Eli lisää vaan ruututreenejä eri paikoissa ja vihjesanoja tutummiksi. Ruudussa oli pitkästä aikaa osittainen nauha ja se kummastutti. Ekassa menossa koira hiljensi vähän vauhtiaan ennen ruutua. Kaikissa se jäi liian eteen, oli ruudussa, mutta mun makuun liian edessä. Kosketusalustalla sain siirrettyä koiran oikeaan paikkaan. Sitten jääviä peilin edessä. Ensin ilman seuruuta ja sitten seuruun kanssa. Seuraaminen oli kamalaa, liikaa virettä (painoi ja edisti), mutta asennot onnistu kaikki. Seisomisessa Sara seisahtui vinoon. En tiedä johtuiko huonosta seuraamisesta vai mistä. Pitää kiinnittää huomiota ja korjata sitten, jos ongelma on. Otin mukaan myös kävelyt. Seisomisesta koira oisi lähtenyt mukaan, palautteen jälkeen pysyi. Tarvii näitä muistella useammin. Lopuun vielä kaukot vajaasta 10 metristä. Ensin riman kanssa, sitten ilman. Vaihtovälit oli vaihtelevat. Käsimerkit oli mukana. Hyviä vaihtoja :)


---


Sunnuntaina tokoiltiin SARAN kanssa Kodin ykkösen parkkihallissa. Rakensin nauhallisen ruudun nurkkaan. Ensin kuitenkin otettiin noutoja puukapulalla joka ilmansuuntaan. Taaksepäin lentävää kapulaa Sarppa ei tajunnut. Se löytyi vasta avustettuna. Sarppa vaan juoksi n. 30 metrin päässä olevalle merkille. Jätettäneen nuo taaksepäin noudot pois ohjelmistosta. En mä nyt kuitenkaan niin huono ole heittämään kapulaa, jotta taaksepäin sitä viskoisisin... Vikassa palkkasin vauhdista, muissa otin luovutusasentoon asti. Yksin luovutus oli hieman vino, muut suoria. Sitten ruutuja. Ensin ruutu vasempaan päin merkiltä. Ekassa nauha haittasi. Koira pudotti raviin juuri ennen ruutua ja meni ruudun sisälaitaa pitkin taakse kosketusalustalle. Sen jälkeisissä toistoissa nauha ei enää haitannut ja koira juoksi keskeltä suoraan taakse. Eka kerralla jäin käskyttämään n. 5 metrin päähän merkistä, sen jälkeen käskytin koeasetelmissa ja koira löysi ruutuunkin. Vika tehtiin kokeenomaisesti ilman kosketusalustaa. Sitten sama ruutu oikeaan. Kaikki toistot käskytin koeasetelmista ja ekan jälkeen poistin kosketusalustan. Hyvin onnistui :) Kotimatkalla pysähdytiin heittelemään vielä palloa ja siinä samalla tehtiin luoksetulon seisomaanpysäytyksiä. Niiden kanssa pitää tehdä töitä, että pysäytykset ssaadaan yhtä teräviksi kuin aeimmminkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti