lauantai 17. maaliskuuta 2012

Tokotunnilla


RINNAN HSKP:n tokoissa aloitettiin kertaamalla zetan eri osia. Jäävänä osana oli vain seisominen. Eli treenattiin erikseen nopeaa seisahtumista, seisonnassa oloa ja siitä seuraamaan lähtemistä sekä seuruussa käännöstä vasempaan. Kertauksen jälkeen yhdistettiin ne. Zetasta tehtiin vain kaksi sakaraa ja molemmissa oli seisominen. Tässä zetassa oli myös ekalla suoralla häiriönä hyppyeste, jonka viereen koira pysäytettiin. Koiraa kierrettäessä piti kiertää samalla myös hyppyestekin. Kävelin ihan liioitellun hitaasti, että sain koiran pysymään oikeassa kohtaa seuruussa. Muuten homma sujui koiran osalta mainiosti, se ei edes kyttäillyt estettä vaan piti kontaktin minuun. Mä en vaan osannut. Tein täyskäännökset jo ennen liikkurin lupaa ja kiersin merkin väärältä puolen käännöksessä...


Seuraavana tehtiin muutaman minuutin paikallaanmakuu. Olin piilossa verhon takana ja näin kaiken. Rinna suoritti makuun täydellisesti. Se myös meni maahan ja nousi perusasentoon omillä käskyillään. Pirkon kanssa katsastettiin sitten murheenkryyniä eli seuraamista. Kerroin ensin ongelmista. Eli koira edelleen edistää ja lisäksi pää on rumassa asennossa seuruussa. Noh, tehtiimpä pidempi käskytetty seuruu, joka olikin hyvä! Paikka pysyi, kontakti pysyi ja pääkin oli hyvässä asennossa. Alkuun tehtiin pitkä pätkä hidasta seuruuta, siinä pysähdyksiä, normaaleja ja täyskäännöksiä vasempaan. Sitten normaaliin käytiin siirtyminen eikä koira edelleenkään edistänyt. Luulen, että jätän sittenkin hihnapakotteen käyttämättä, sillä pelkään etten osaa käyttää sitä oikein. Mennään näillä vanhoilla varmoilla keinoilla.


Sitten tehtiin pareittain luoksetuloa, hyppyä ja liikkeestä maahanmenoa. Toinen toimi vuorolllansa liikkurina. Rinnan luoksetulo oli hieno lukuunottamassa pomppua sivulletulossa. Hypyssä palkkailin koiraa ensin kontaktista minuun eikä hyppyyn. Ekalla käskyllä se ei sitten hypännytkään. Toisella hyppäsi, mutta hyppäsikin sitten useamman kertaa... Kertailtiin hyppyä osissa ja saatiin sitten sujumaan kokonaisena liikkeenäkin. Tässäkin koira tuli pompun kautta perusasentoon. Eli uusi ongelma on luotu... Liikkeestä maahanmeno sujui hyvin, mutta tässäkin kävelin liioitellun hitaasti. Otin lopuksi vielä kaukoja. Avon kaket sujui hyvin. Muita vaihtoja otettiin lähempää. Nyt oli liikaa sähellystä koiralla näissä mukana.


Tunnin päätteeksi otin vielä SARANKIN treenaamaan. Ensin seuraamista, jossa koira äännähti muutaman kerran lyhyesti. Aika hyvin siis, kun ottaa huomioon, että koira oli tunnin verran keräillyt kierroksia häkissä hallin seinustalla ja otin sen vielä ihan kylmiltään seuraamaan. Tehtiiin myös liikkeestä seisomista ja siinä keskityttiiin suoraan asentoon. Palkka oikealla sai koiraa suoritumaan (Sara vinoutuu vasemmalle). Jatketaan näin. Otin yhden liikkeestä istumisen sekaan. Soli hyvä. Lopuksi vielä perusasentoontuloa palkan ollessa joko oikealla tai vasemmalla puolen. Sen ollessa vasemmalla ei ollut mitään ongelmaa, mutta palkan ollessa oikealla oli koirakin herkästi oikeaan vinossa. Näitä lisää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti