perjantai 15. kesäkuuta 2012

5 päivää, 5 treeniä


SARASTA tuli koe-eläin. Tarkoituksena on tehdä evl:n yksiloliikkeet kokeenomaisesti viitenä (ainakin melkein) peräkkäisenä päivänä. Muuta tokoa ei harrasteta, pelkät kokeenomaiset. Virheitä ei korjailla. Haluan vaan nähdä mitä tapahtuu. Saas nähdä miten koiran vireen käy ja kuinka rikki liikkeet menee.



Tänäaamuna oli eka kokeenomainen eikä outouksilta vältytty. Oltiin lähikentällä auringon paahteessa. Järjestyksenä oli nyt normijärjestys. Seuraamisessa koira oli innokas. Ääni pääsi vain askeleissa taakse ja oikealla. Sen jälkeisissä askeleissa vasemmalla koira oli hiljaa. Taaksepäin mennessä Sara todennäköisimminkin ääntelee. Zetassa (m-s-i) koira painoi seuruussa ja seisominen oli tosi vino. Luoksetulossa keskityin nyt laskemaan mielessä ja käskyttämään oikeassa kohdassa. Aika hyvin onnistuinkin, mutta koira valui hurjasti kummassakin pysäytyksessä. Ruudun vieressä oli luoksetulon merkit ja yksi merkki toimi lähetyspaikkana. Merkiltä Sara suuntasikin luoksetulon merkeille. Myös toisella yrittämällä. Kolmannella menin koiran avuksi merkille ja nyt koira löysi ruutuunkin. Ohjattu tehtiin ruudusta vastakkaiseen suuntaan. Noudatin oikeaa kapulaa. Merkiltä Sara lähti 90-asteen kulmassa oikeaan :p En sanonut mitään ja koira juoksi pitkälle. Sitten se kääntyi ja löysi kapulankin. Loppuluovutus oli vauhdikas. Hyppyä ei ollut, joten tehtiin pelkkä metallinouto. Pari vikaa askelta koira tuli ravaten kapulan kanssa. Tunnari oli muuten mallikas, mutta siinäkin vikat askeleet koira tuli ravilla. Lisäksi se tiputti luovutusasennossa kapulan suustaan, mutta nosti sen kuitenkin itse uudestaan. Kaukoissa koira tuli eteenpäin vain s-i-vaihdossa.



RINNAN kanssa tehtiin seuraamista. Vain pari huomautusta koiralle siitä mitä en halua ja seuruupaikka muuttui hyväksi! Myös hitaan ja juoksun vaihteluissa paikka pysyi. Paikan taaksepäin siirtämisen lisäksi koira tiivisti asemiaan. Minä tykkään, tokotuomarit ei... Tehtiin myös ruutua. Ensin paikanhakua läheltä lelupalkalla. Rin osasi joka kerta. Sitten kisamatkalta ja sekin sujui :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti