tiistai 5. kesäkuuta 2012

Mannerta näkyvissä


RINNAN aksassa oli tällä kertaa teemana valssit. Edelleen mun ajoitukset on myöhässä, loppua kohden osasin jo kuitenkin paremmin. Parasta kuitenkin oli se, että Rimppa teki töitä mun kanssa eikä rallatellut vaan menemään :)







---



Tällä kertaa HAU:n tokovuorolaisia oli kouluttamassa Nina Manner. SARALLE halusin kisanomaisen treenin. Paikallaanolot tehtiin ensin ja sitten yksilöliikkeet SM-kisojen järjestysessä. Kaiken kaikkiaan kokonaisuus näytti kuulemma hyvältä. Suuria virheitä ei ollut, viilattavaa kuitenkin riittää. Vire oli se mikä eniten puhututti. Sarallahan virettä on liikaa.



Paikallaanmakuu oli rauhallinen. Koira vaihtoi kerran lonkkaa, kun viereistä koiraa käytiin palkkaamassa. Kaksi käskyä tarvittiin perusasentoon nousemiseen. Istumisessa Sa liikautti tassuaan jätössä. Näissä pitää olla itse tarkkana.



Koirassa oli siis liikaa virtaa. Zetassa yritin lähteä varovaisesti liikkeelle :p, mutta siltikin koira kiekaisi lähdössä. Seuruut oli pomppivaa ja ihan kuin koira olisi ennekoinut mukaanlähdöt. Istuminen ja seisominen oli suht suorat ja maahanmenokin oli nopea. Metallikapulassa oli hieman liian kapea keskiosa ja kapula kalisi Saran suussa. Siitä ehkä johtuen sivulletulo oli hieman hidas. Tunnarissa koira haisteli siististi kapulat ja löysi oman. Palautuksessa se tiputti raville metriä paria ennen. Ohjattu noudossa merkillemeno oli hieman hidas ja Sara jäi vinoon. Annoin toisen käskyn, jolla koira suoristui. Tässäkin hieman nopeampi voisi olla perusasentoon tulo. Luovutusasennot oli nyt siis kaikissa noudoissa suorat, mutta luulen suoruuden työstämisen tehneen koiran hieman hitaaksi. Eli nyt vauhtia mukaan. Kaukoissa pidemmät virittelyt toiminnee, sillä koira tuli eteenpäin vain s-i-vaihdossa, mikä on Saralle vaikein vaihto. S-m- vaihdon koira teki nyt hyvin. Tämänhän se osaa treeneissä, mutta kokeenomaisissa yleensä ei. Luoksetulo oli perus-Saraa eli pysäytykset voisi olla hieman nopeampiakin. Ruutu oli ihan täys kymppi :) Seuraamisessa oli edelleen ääntelyä ja pompottamista.



Eli sitä oikeaa virettä pitää edelleen vaan hakea. Ääntelyyn voisin puuttua jossain muualla kuin treenikentällä. Tarvii vaan saada Sara ensin ääntelemään muualla... Nyt ennen kisoja tarvii muistuttaa koiralle nopeat palautusvauhdit noudoissa sekä nopeat ja suorat merkit. Paljon muuhun nyt ei enää pysty.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti