keskiviikko 13. kesäkuuta 2012

Rinnan tiistai


Aamuksi oltiin sovittu Eevan kanssa hyppytreenit. Alkulämppä tehtiin seitsemän esteen perussarjalla. Otin mukaan oman liikkeen, joko hölkkäsin tai juoksin vauhdilla koiran edellä tai sitten seisoin paikoillani kaukana edessä. Viimeksi mainituimmasta Rin otti eniten häiriötä ja sille tuli kiire. Palkkapallo oli eri väleissä ja Rin malttoi ottaa sen mukaansa. Se ei myöskään niputtanut yhtäkään hyppyä.



Toisena treeninä tehtiin alla olevaa sarjaa. Ensin alku 12 jalalla. Ekalla toistolla kuuskymppinen rima tuli alas. Toistolla se pysyi, mutta selkeesti koiralla oli vaikeaa. Pidennettiin välit 15 jalkaan ja se oli helpompaa. (Oikeasti olisi pitänyt kaiketi olla eka väli 12 ft ja toinen 15 ft.)







Lopuksi vielä laskeutumisharjoituksia.







Näissäkin otin liikehäiriöt mukaan. Hyppytekniikka sujui, mutta koira meinasi varastaa mukaan, mur.



Lisäksi tehtiin kepeillä apujen vähentämistä. Nyt päästiin tilanteeseen, jossa lopussa oli verkkopari ja keskellä kaksi ohjurin palaa (rikki, vain toisesta päästä kiinni). Alussa ei ollut mitään apuja. Rimppa osasi! Tosin se vaati aikamoista keskittymistä koiralta.



---



Illalla oli Ansun tokokoulutus. Rinna pääsi tännekin. Kuulin sen minkä tiedänkin, eli mun pitäisi olla Rinnan kanssa järjestelmällisempi ja selkeämpi. Eikä toki säännöllisempi treenaaminenkaan olisi haitaksi, esimerkiksi liikkeitä voisi tehdä kuureina. Seuruussa Rinna on tainnut oppia tavaksi edistämisen. Korjaukseksi olen tehnyt äkkipysähdyksiä. Rin taitaa kuvitella, että nämä molemmat kuuluu seuraamiseen. Se nimittäin reagoi hyvin pysähtymiseen ja tulee hyvään perusasentoon, mutta sen jälkeen taas jatkaa edistämistä. Koiralle voisi kertoa mitä halutaan ja mitä ei. Vasempaan käännöksissä kontakti putoaa herkästi. Kontakti pysyy kyllä, jos toistan seuruukäskyä. Autetaan näin ja tekemällä myös käännös hitaammin. Vähitellen avut jätetään pois ja huomautetaan, jos kontakti tippuu.



Ruudun perälle Rin menee pienen kiepahduksen kautta. Tähän avuksi enempi paikanhakutreeniä. Jos koira ei mene kerralla taakse asti, se ei tokikaan ansaitse palkkaakaan. Koiran voi myös viedä nätisti pannasta kiinnipitämällä oikeaan paikkaan. Rinnan haukahduksesta merkilläkin oli puhetta. Nyt olen vienyt koiralle namia sen mennessä merkille, mutta se ei ole auttanut koiraa lähtemään hiljaa merkiltä. Jatkossa voisin kokeilla sitä, että koira saa syödä viedyt namit vasta sitten kun olen siirtynyt takaisin koeasentelmiin. Namien syönnin jälkeen sitten lähetys.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti