lauantai 15. kesäkuuta 2013

Poissa mukavuusalueelta

Mentiin metsään Tiinan kanssa Vuokkoissa. Tehtiin ensin jäljet ja niiden vanhetessa esineruutua, kokona n. 20 x 50 m. Mun suuntavaihto petti ja oltiiin tehty esineruutu juurikin mun tekemän jäljen päälle! Tämä paljastui, kun RINNA toi ekalla lähetyksellään ykköskepin :p Toisella lähetyksellä se juoksenteli vaan ruudussa, joten kutsuin sen pois ja Miilu sai välissä hakea esineet. Sitten Rinna uusiksi. Se toi ekalla takanurkassa olleen läppösen (minun) ja toisella etualalla olleen jääkiekon (Tiinan). Palkkasin kummastakin lelulla. Ekan vaadin luovutusasentoon ennen palkkausta ja toisen palkkasin lennosta.

Päätettiin kuitenkin yrittää ajaa se jälki, vaikka sitä olikin jo sotkettu. Alun perinhän minun oli tarkoitus tehdä jälki Miilulle, mutta vaihdettiin ajajaksi sotkun takia Rinna. Jälki ehti vanheta ennen ajoa puolisen toista tuntia. Pituutta sillä oli n. 700 m ja keppejä kuusi. Janalla koira lähti ensin suoraan ja sitten se teki kiepsahduksen. Se olisi varmaan oikonut tässä vaiheessa jäljelle. Se tuli takaisin janalla ja nosti sitten jäljen, mutta lähti takajäljelle. Kutsuin sen pois ja käänsin valjaista kiinni pitämällä oikeaan suuntaan. Näin sain sen käännettyä näppärästi. Janatreeniä tarvitaan nyt ehdottamasti!

Arvatenkin hukka tuli esiruudun kohdassa. Koira kuitenkin yritti ja sai nostettua jäljen. Sitä mentiin jonkun aikaa ennen kuin tajusin meidän menevän jälkeä taaksepäin. Pysähdyin enkä päästänyt koiraa eteenpäin ja se kääntyikin ympäri. Jatkettiin matkaa ja tultiin kakkoskepille. Koiraa kepillä palkatessa läheltä juoksi mäyrä! Rinnakin huomasi sen ja seurasi katseellaan sitä. Kuitenkin se jätti mäyrän ja jatkoi jälkeä palkkauksen jälkeen. Mentiinkin juosten ja rämmittiin aikamoisessa ryteikössä. Jäljen loppupuolella oli polun ylitys, sitten ojan ylitys kaistaletta pitkin ja sen jälkeen vielä lisää polunylitystä. Samalla tuli vielä pari onkijaa polkua pitkin. Siinä tuli hukka. Koira kuitenkin lopulta löysi jäljelle ja saatiin ajettua se loppuun. Rinna löysi kaikki kepit. Kaikki se ilmaisi seisomalla. Kerran se meni seisomisen jälkeen maahan ja kerran kehotuksesta toi kepin. Nyt palkkasin koiraa ensin kepillä ja sitten se sai ruokaa. Vikalta kepiltä se sai lelun. Kait se seisominen vaan on nyt Rinnalle se luontaisin tyyli. Mennään sillä sitten.

2 kommenttia:

  1. Vaakkoissa ;)
    Sit ku tehdään (osattais) joskus niitä ykkösten jälkiä niin ne on aika helppoja meille ;D

    VastaaPoista