sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

Voihan ötökät!

Tänään SARA oli kokeessa Valkeakoskella. Koe oli Valkeakosken Kennelkerhon järjestämä ja paikkana oli heidän nurmikenttänsä. Päivä oli lämmin, helteinen. Onneksi koirat kuitenkin pääsi uiskentelemaan välillä. Tuomarina oli Riitta Räsänen. Yksilöliikkeet tehtiin kahdessa osassa: ensin zeta, seuraaminen, ruutu ja luoksetulo, sitten ohjattu nouto, tunnari, kaukot ja metallihyppynouto. Paikallaanolot tehtiin vikana.

Zeta   8
Asennot oli hyvät, mutta kaikkiin asentokäskyihin koira reagoi myös ääntämällä. Seuruukin oli liian tiivistä.



Seuraaminen   7 ½
Liikaa intoa: liian tiivistä, pomppivaa ja ääntelyä edelleen. Yhdessä käännöksessä vasempaan annoin lisäkäskyn koira yrittäessä taas kiertää minut. Astuin myös vahingossa koiran hännän päälle askeltaessa taakse :p



Ruutu   0
Merkille hyvin, mutta merkiltä ruutuun huonosti. Koira juoksi kehästä ulos ja siitä lisäkäskyillä ruutuun. Keltainen kortti kehästä poistumisesta. 



Luoksetulo   8 ½
Ei huonot, muttei vielä ihan hyvätkään pysäytykset. Paremmat kuitenkin kuin aikoihin!



Ohjattu noutaminen   10
Huono merkki, muttei suoruutta sen takana arvostellakaan :p



Tunnari   0
Koira katseli vissiin vaan ötököitä eikä liikkuria ja juoksi kapuloiden ohi. Sitten lopulta ne bongatessaan nappasi vaan jonkun.



Kaukot   0
Ötökkä pörräsi koiran vierellä ja se ahdisti :/ Olen kuitenkin tyytyväinen, että koira kykeni siitä huolimattaa työskentelemään vaikkakin lisäkäskyin. Kehuin koiraa vaihdoista enkä teettänyt kaikkia vaihtoja.



Metallihyppynouto   8
Koira kokosi itsensä ja kykeni tekemään taas. Pistevähennykset meni törmäämisestä ohjaajaan.



Paikallaan makaaminen   0
Saraa ahdisti ötökät. Se totteli kuitenkin ja meni käskystä maahan, mutta ihan sykkyrälle. Ahdisti niin paljon :/ Palatessa koira makasi ja käskystä nousi istumaan, tosin vain vajaasti, kun seisoin sen kyynärkarvojen päällä... Nolla siitä, että koira oli välillä istuskellut ja sitten mennyt taas maahan.

Paikallaan istuminen   0
Sara ei vaan pystynyt jäämään :( Hain koiran kehästä ja laitoin sen istumaan kehän ulkopuolelle, jäin itse muutaman metrin päähän koirasta. Siinä se pystyi olemaan. Kehään mentiin vielä kuuntelemaan arvostelua. Riehutin koiraa tarkoituksella ja se riehui normaalisti :)

Tulos: EVL0, 134,5 p. ja sijoitus 9./10.

Voi kurjuus tuota Saran ötökkäkammoa! Pariin vuoteen koira ei ole ötököitä kammonnut, mutta nyt sitten taas :/ Olinkin jo melkein unohtanut tämän pelon... Alun liian kovat kierrotsetkaan ei auttaneet kunnolla kammon yli.

Jos nyt jotain positiivistakin, niin kehään menot ja kehästä poistumiset toimi hyvin kuten myös liikkeiden välit oli hyvät. Koira myöskin pääsi yli ötököistä, vaikkakaan ei pystynyt liikkeitä normaalilla tavalla suorittamaan. Eikä koira reagoi helteeseen.

Omasta toiminnasta:
  • Alussa en vapauttanut koiraa liikkeiden välissä. Ärsytti koiran ääntelyt ja pidin sitä tiukemmin. Olisi kuitenkin pitänyt vapauttaa ja rentouttaa välissä. Sekin olisi voinut vähentää ääntelyä.
  • Ruutuun menossa olisin voinut pysäyttää koiran ennen kehänauhan ylitystä enkä katsella vaan mihin se menee. Pisteitä olisi ollut mahdollista vielä saada.
  • Älä jännitä :p Helpommin sanottu kuin tehty, mutta Saran ääntelyt peilautunee tästäkin.
---

RINNA teki jälkikeppi-ilmaisua ruutuna (n. 3 x 4 m). Rin ilmaisi kaikki kepit tuoden.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti