torstai 17. marraskuuta 2011

Aksaa, aksaa


Aamummalla oli ohjelmassa Vappu Alatalon hyppytunti Sporttiksella. Molemmat on kuulemma kehittyneet :) SARA ei olekaan toivoton tapaus, vaan se oli saanut itselleen lisää selkälihaksia. RINNA taas vauhdistaan huolimatta pystyy tekemään päätöksiäkin vauhdissa. Sen kropan hallinta on mainiota.Lämmittelyt tehtiin perussarjalla, jossa oli putket päissä. Ensin RINNALLE pelkkää perussarjaa, sitten otettiin putkesta vauhtia. Vauhdista huolimatta se pystyi kokoamaan itsensä ja suoritti sarjaa hyvin.SARALLE samaa lämmitttelyä, mutta hyppyjä oli viisi ja välit oli 5 ft. Pelkkää perussarjaa tehdessä näkyi koiran parempi selkälihaskannatus. Kuitenkin putkesta vauhtia otettaessa koira ei enää kyennyt kokoamaan itseään. Lisäksi koira välillä ajautui hieman oikeaan laitaan suoralla.Siksipä SARALLE tehtiinkin kokoamisharjoitteita. Lähetykset tehtiin ensin sisempien nuolien kohdalta ja sitten kauempien (koko sarja). Kuvan mukaan vasempaan suuntaan tehdessä meni hyvin, mutta toiseen suuntaan tehdessä koira teki etupainoisesti töitä. Ehkä sillä on rimakauhua? RINNALLE tehtiin täsmälleen samaan harjoitusta, sillä välit unohtui muuttaa maksiväleiksi... Se ei kuitenkaan Rinnalle tuottanut ongelmia. Rinna niputti välillä kaksi viimeistä estettä sisemmästä sarjasta yhteen. Se ei johdu siitä, etteikö Rinna kykenisi ottamaan myös sen välin, se ei vaan yksinkertaisesti malta. Ei kuitenkaan vahvisteta tätä ideaa, vaan korjataan suoritusta laittamalla lelua eri kohtiin.Samaa kokoamisideaa tehtiin SARAN kanssa myös taipumistreenissä. Sisärimat laitettiin matammaksi helpottamaan taipumista. Saralle oikeaan taipuminen sujui helpommin. Lopuksi vielä SARAA suoristettiin perussarjalla, jossa rimat oli siksakkina ja hyppyjen välit 6 ft. RINNAKIN sai tehdä tämän.


Läksyksi siis SARALLE vauhdista kokoamista yllä olevilla treeneillä. Hyppyjen määrää voi muuttaa. Harjoitus on sitä vaikeampi, mitä enemmän hyppyjä on mukana. Myös päissä olevien hyppyjen etäisyyttä voi muuttaa välillä 9-21 ft. Korkeuskin voi olla eri. RINNA sai läksyksi etäisyyden arviointia ja mun liikehäiriö pitää ottaa mukaan vähitellen kaikkiin treeneihin.


---


Illemmalla oli SARAN aksat.Tehtiin rataa kahdessa erässä, 1.-8. ja 9.-17. Kokonaisena rataa ei ehditty tekemään. Kakkosesteellä tehtii juuri lanseerattu persniisto ;D Kuin niisto, mutta rintamasuunta pidettiin seuraavaa estettä kohden. Toimi hyvin. Esteillä 4.-7. tehtiin kääntöä ja vääntöä. Saatiin esteet suoritettua oikeassa järjestyksessä, mutta koiraa piti ottaa niin paljon haltuun ettei vauhtia kyllä suorituksessa ollut. Kepeille koira meni helposti toiseen tai kolmanteen väliin. Tähän avuksi haltuunotto ja käskytys ajoissa. A-puomi-erottelun koiran teki oikein.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti