lauantai 19. marraskuuta 2011

HSKP:n tokot


RINNAN ryhmässä aloitettiin kaukokäskyillä. Tehtiin ensin avoimen luokan vaihtoja. Niissä Rin tekee terävät vaihdot, mutta vaatii ne tehdäkseen välillä kaksikin käskyä. Tarvinnee saada varmuutta lisää eli treeniä vaan. Muita vaihtoja tehtiin käsiavuilla. Seuraavaksi vuorossa oli hyppy. Tehtiin ensin alokasluokan mallilla. Sitten palkaten vauhdista ja seisomisesta pallolla. Palkkasin koiraa myös kontaktista ennen estettä. Kaikki ok.


Seuruu tehtiin hihnassa käskytettynä. Kaavio kulki putken suun ja hypyn ohi ja yksi käännös tehtiin kohti putkea. Nämä ei olleet häiriöksi. Seuruupaikka oli edelleen liian edessä, mutta kuitenkin taempana kuin se pahimmillaan oli. Käännöksetkin oli nyt parempia, kun koira oli paremmalla kohdalla. Olinkin muistuttanut koiralle oikeampaa kohtaa aikaisemmin. Luoksetulokin tehtiin käskytettynä. Koira tuli lujaa, törmäsi ja jäi eteen vinoon. Voi argh, opetanko sen tulemaan suoraan sivulle?


Koirakot muodosti ympyrän ja ensin tehtiin liikkeestä seisomista ympyrän keskustaa kohden. Ekassa koirat käskytettiin asentoon limittäin vastakkaisen koiran kanssa. Annoin tässä käsiavun. Seisominen oli hyvä. Toisella kertaa koirat jäi nokatusten. Tässä annoin pelkän käskysanan ja sekin toimi. Koiran seisoessa heittelin lelua ja muutenkin häiritsin sitä lelulla. Rimppa piti kuitenkin asentonsa. Sitten tehtiin ympyrässä askelsiirtymiä ja paikallaankäännöksiä. Ne sujui. Paikkamakuukin otettiin ympyrässä, nenät ulospäin. Kouluttaja huuteli häiriökäskyjä. Rinna ei niistä välittänyt, ei edes hyppykäskystä (hyppy oli koiraan nähden etuviistossa) tai syömään-huudosta. Häiriötä se otti ulkoa kuuluvista äänistä sekä viereisen koiran paikoilleenlaitosta. Näissä kontakti katkesi.


---


SARA jäi tekemään paikkamakuuta seuraavan ryhmän kanssa. Koira meni nopeasti omalla käskyllään maahan. Koko makuu oli tosi nättiä. Koira piti asennon ja pääasiassa katse pysyi piiloa kohden. Häiriökävelyitä sille tehtiin paljon eikä se niistä välittänyt mitään. Viereinen piippaava koirakaan ei haitannut. Ainoastaan sitä häiritsi muiden ohjaajien käskytykset omille koirilleen. Nostin koiran vikana sivulle eikä koiralla ollut aikomustakaan nousta muiden käskyillä. Otin myös lyhyitä paikkaistumisia muiden koirakoiden tehdessä muuta. Ekaan en muistanut valmistella koiraa ja se meni maahan. Muissa koira toimi kuten pitikin.


Demottiin ohjattu nouto. Noudettavana kapulana oli oikea. Sara lähti keskimmäistä kohden, mutta korjasi kuitenkin itse suunnan oikealla kapulalle. Hyvä Sara, huonompi minä. Kerkesin nimittäin käskyttää koiran pysähtymään ja käskytin sitten uudestaan noutamaan. Otettiin korjauksena vielä koira keskikapulalle ja siitä käskyllä oikean nouto. Toimi sekin. Lisäksi tehtiin jääviä peilin edessä. Asennot meni oikein, mutta seisomisissa koiran linja oli hieman ulospäin. Näihin tarvii taas suoristuskuuria palkkauksen suunnalla pelaten. Koitin hämätä koiraa liikahtamaan asennoissa, muttei se mennyt lankaan. Ei se vaan sitten meinannut oikealla käskylläkään lähteä :p Hyppynoutokin tehtiin. Se oli hyvä se.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti