keskiviikko 16. marraskuuta 2011

Tök-tök


Tokoiltiin Inkan kanssa illalla Sirkuskentällä. Oli siellä muitakin. RINNAN kanssa keskityttiin paljolti vain seuraamiseen ja siinä edistämättömyyteen. En antanut koiran edistää vaan aina sen niin yrittäessä otin askeleita taakse päin tai käännyin vasempaan. Naksauttelin koiran ollessa oikeassa kohtaa ja palkkasin oikeaan kohtaan namilla tai sitten palkkasin namilla taakse. Ihme ja kumma, mutta koiran paikka siirtyi taaksepäin! Tätä pitää varmasti jatkossakin vielä työstää, mutta hienoa nähdä välillä kehitystä. Otettiin jäävätkin ja niissäkin oli ihan erilainen fiilis, kun koira seurasi oikeammassa kohtaa. Luoksetulot sen sijaan ei toimineet. Olohuonetreeneissä Rin on alkanut tekemään ihan nättejä tuloja jarrutuksella ilman törmäämistä. Näitä ei vaan kentällä nähty. Koira törmäsi, tuli vinoon tai tuli suoraan sivulle. Edestä sivulle siirtymätkään ei toimi siististi ilman vielä ilman käsiapuja.


SARALLE oli suunnitelmissa ruudun ja ohjatun noudon erottelua. Merkkinä oli matala keltainen merkki, ruuduissa oli oranssit kartiot. Vasemman puolimmaisessa ruudussa oli nauhat ympärillä, oikeassa oli vain maahan piirretyt viivat. Ruudut ja kapulat oli kentällä koko ajan.Ensin vasemman puolimmaisen nouto. Onnistui. Sitten vasempaan ruutuun meno. Sinne meni. Sitten oikean puolimmaisen kapulan nouto. Onnistui sekin. Sen jälkeen koira ei löytänyt oikeanpuolimmaiseen ruutuun. Se meni kapulalle ja meni sinne suuntaan silloinkin, kun kapulaa ei sillä ollut. Avuilla sain koiran oikeaan ruutuunkin. Mikälie siinäkin. Sarallahan ei ole ollut näissä juurikaan puolieroja. Koska kuitenkin vasempaan suuntaan homma toimi, niin tehtiin sitten siihen suuntaan erottelua. Ensin kapulan nouto, sitten ruutu, taas kapulan nouto ja vielä ruutu. Toimi. Ruudussa vaan koiran tarjoama paikka ei ollut keskellä. Palkan se sai kuitenkin, paikan haku kun ei ollut tämän treenin pointti. Merkille menoista en palkannut montaakaan, pitää muistaa niistäkin palkkailla välillä! Lisäksi korjauksien "Seis"-komennoista pitää koiraa välillä muistaa palkata. Välillä se nimittäin lopettaa kyllä sen toiminnon mitä oli tekemässä, mutta ei välttämättä pysähdy vaan menee uudestaa merkille tai lähtee tulemaan luokse. Seis ois niinku aina seis. Ens kerralla pitää ottaa ruudun ja ohjatun noudon erottelua oikeaan suuntaan. Kahdella ruudulla suuntin erotteluakin otetaan joskus. Näin lähellä koetta ei kuitenkaan kaikkeen ole aikaa.


Naksuttelin koiralle vielä oikeaa paikkaa ruudussa. Se lähtee hyvin tarjoamaan paikka. Välillä se meni jopa suoraan oikeaan kohtaan. Välillä taas tarjosi ensin huonompia paikkoja ja kun naksutusta ei kuulunut se korjasi toiseen paikkaan. Näitä pitää tehdä lisää.


RINNA pääsi vielä lopuksi kentälle rallattelemaan. Tehtiin ensin merkkiä. Siinä tarviis alkaa opettamaan sitä täsmällisempää paikkaa. Sitten nauhalliseen ruutuunmeno kisamatkalta. Koira haki vihjeesta ruudun katseellaan ja sinne se meni käskyllä. Otettiin pari kertaa ruutuun meno lähempää ja sitten kisamatkalta. Nyt koira pysähtyi kertaalleen ruutuunmenomatkalla, mutta kun en reagoinut mitenkään niin penne jatkoi ruutuun asti. Selvästi nuo lyhyemmältä matkalta tehdyt vaikutti. Tehtiin vielä ruutu kisasuorituksena voittajaluokan kaavalla. Sujui hyvin aina siihen asti, kun koira olisi pitänyt tulla seuraamaan. Rinna juoksi ohi :p Mutta mikä parasta ruututreeneissä, kertaakaan koira ei haukahtanut lähetyksissä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti