sunnuntai 13. marraskuuta 2011

Kisanomaiset


SARA osallistui tällä kertaa Tiltun koirakoululla järjestettyyn möllitokokokeeseen. Saralle tilattiin liikkurointia. Koirakoulun sali on sen verran pieni, ettei sinne kaikki evl-liikkeet mahtuneet, joten tehtiin liikkeitä vähän varioiden. Tulipahan koiralle pitkästä aikaa erilainen koekokemus. Ensin oli paikkamakuu ja sitten liikkeitä kahdessa erässä. Paikkamakuu tehtiin alokasluokkalaisten kanssa eli kahden minuutin mittaisena. Häiriöksi oli rähisevien koirien ääniä toisaalta :p Noin minuutin kohdalla koirassa oli ollut levottomuutta, mutta sen jälkeen se oli taas maannut levollisena. Kun tulin takaisin oli koiralla toinen etutassu taitettuna. Laitoin sen suoraksi ja sen jälkeiseen perusasentoon koiralla jäi nousu vajaaksi. Käskin koiraa viiveellä muihin verrattuna ja koira toimi vain omin käskyin.


Muut liikkeet aloitettiin zetalla, jossa seuruutin koiran vain läpi. Käskytyksestä koira ei välittänyt, mutta aloitus oli ruutua kohden ja se häiritsi. Koira vilkaisi ruutua ja ekaa merkkiä minkä kohdalta käännyttiiin ruudusta poispäin. Ruutu otettiin voittajan mallilla. Koira haki virittelyistä hyvin ruudun. Ruudussa oli matossa kulumaa oikeassa laidassa ja sinne laitaosaan koira suuntasinkin. Muuten ruutuun meno, pysäytys ja maahanmeno oli hyvät. Metallihyppynouto tehtiin ruutua kohden ja heitinkin kapulan ruutuun. Saralla rullaantui ruudun nauha sitä hakiessa :p Tunnarikin tehtiin ruutua kohden. Kapulat oli ympyränä. Sara haisteli kapulat nätisti ja löysi oman. Tullessaan se pudotti raville metriä paria ennen ja perusasento jäi vinoksi. Korjasin suoraksi.


Tähän väliin lyhyt tauko. Seuraava osa aloitettiin seuraamisella. Ihan siistiä seuruuta, mutta parissa kohtaa koira äännähti liikkeellelähdössä. Tiltu ehdotti syyksi sitä, että Sara tekee käännökset aika draivilla ja kerää jo niistä kierroksia, joka purkautuu sitten liikkeellelähtöihin. Pitänee kokeilla rauhottaa myös käännökset. Lisäksi pidemmän juoksuosuuden jälkeen koira alkoi seurata vähän vinossa ja juoksun jälkeisessä pysähdyksessä sen perusasento oli hieman vino. Luoksetulo otettiin vain maasta suoraan sivulle. Ei siinä mitään. Lopuksi vielä kaukot. Koiran takana oli yleisöä ja liikkuri heilutti kansiota asentojen merkiksi. Ihan siistit vaihdot. Koira tuli ehken viitisen senttiä eteenpäin. Aika hyvin siis.


Otettiin vielä loppuun vähän häiriöseurailuja. Ruudussa meinasin kompastua ruutunauhaan, se ei kuitenkaan Saraa haitannut. Kehänauhaa päin mentiin ihan kirjaimellisesti. Koiraa ei haitannut rintaan painuva tai kylkeä sivuava nauha. Tehtiin myös vähän treeniä mennessä junapysäkillä. Häiriöitä nyt ei ollut, ei ihmisiä eikä junia, mutta rakennustyömaan ääniä kuului ja toki paikka oli vieras. Tehtiin seuraamista, jääviä, kaukoja ja luoksetuloa. Sarppa pelitti hyvin.


---


RINNAKIN treenasi kokeenomaisia treenejä lähikentällä. Ensin kuitenkin purettiin liikoja energioita maalin kierroilla. Otin pysäytyksiä sinne sekaa. Nyt kokeilin seisomaanpysäytystä pelkällä käsimerkillä ja se toimii :) Koira vaan pomppaa käsimerkistä ilmaan ja kääntyy poikittain, mutta pysäytys on terävä. Ekaa kertaa käskytin koiraa näissä myös maahan. Käskyllä Rin pysähtyi seisomaan ja pienellä viiveellä meni hissinä maahan. Tarvii vissiin vähän vielä totuttelua.


Sitten ketjutettuna hihnaseuruu, liikkeestä maahanmeno, seuruu ilman hihnaa, luoksetulo ja liikkeestä seisominen. Palkkasin koiran seisomisesta. Häiriöksi saatiin kentän poikki oikasevia koirallisia lenkkeilijöitä. Kaikissa seuruissa koira edisti. Edistäminen tekee käännöksistä rumia. Kontakti ei ollut katkeamaton. Liikkeestä jäävistä maahanmeno oli hyvä, seisominen ei ollut terävä. Luoksetulossa koira lähti tulemaan hyvin, mutta puolivälissä tuloa se meni maahan... Uudella käskyllä se lähti tulemaan uudestaan ja tuli nätisti eteen. Sivulle siirtymään annoin käsiavun. Siirtymien jälkeisissä perusasennoihin tuloissa koiran jonkin kerran äännähti. Itse liikkeissä ei kuitenkaan.


Ketjuttelujen jälkeen otettiin lisää luoksetuloa. Pari sellaista, joissa palkkasin vauhdista jalkojen välistä. Ja sitten luoksetulona, jossa koira törmäsi... Positiivista kuitenkin ettei koira enää tule suoraan sivulle vaan se tulee eteen. Vaatii vaan kaikki vielä hieman säätöä. Hessulla pysähdyttiin ottamaan liikkeestä jäävät heijastavan ikkunan eteen. Seisomiset ei oo teräviä, koska koira edistää ja sen pitää vähän väistää mua, että pystyy jäämään. Aika paljon nyt saa tehdä korjaavaa työtä, että saadaan seuruusta taas nättiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti