keskiviikko 30. marraskuuta 2011

Kaupunkilaistokoa


Tiistaina järjestettiin lemmikkien siunaustilaisuus Senaatintorilla. Mentiin SARAN kanssa sinne hakemaan häirötä. Ehdittiin paikan päälle vasta tapahtuman jo päätyttyä, mutta paikalla oli edelleen useita kymmeniä koiria. Alkuun jouduin huomauttamaan kontaktin tippumisesta, mutta toisaalta käskin koiran heti hommiin ennen kuin se oli ehtinyt edes katsoa ympärilleen. Parin huomautuksen jälkeen kontakti pysyi. Pujoteltiin koirien väleissä. Vieraat koirat oli ihan lähellä eikä niistä ollut haitaksi. Vieressä haukkuvat koiratkaan ei häirinneet. Tehtiin seuruuta kakissa tempoissa, askeleet ja käännökset kaikkiin suuntiin. Myös jääviä ja kaukoja treenattiin. Nekin sujui. Tehtiin samaa treeniä sitten vielä ympäri kylää. Koira seurasi hyvällä innolla ihmisvilinässä kaduilla ja rautatieasemallakin. Perusasennoissa kontakti pysyi pitkään ihmisten kulkiessa ohitse.


---


Keskiviikkona tokoiltiin HSKP:n vapaavuorolla Sirkuskentällä. Oltiin sen verran myöhässä liikenteessä, ettei muita enää paikalla ollut.


SARALLE ensin oikean paikan tarjontaa ruudussa naksulla merkaten. Merkiltä oikeaan mennessä koira tarjoaa täsmällisemmin oikeaa paikkaa kuin merkiltä vasempaan mennessä. Mun sijainti vaikuttaa ja se, että koira kääntyy aina ruudussa myötäpäivään ympäri. Hiontaa vaan. Palkkasin pari merkkiäkin.


Jäävät otettiin kaikki peräkkäin. Oikeat asennot löytyi ja koira lähti hyvin mukaan seuraamaan ohimennessä. Vikaksi vielä seisominen, jossa palkkasin koiraa siitä ettei se lähtynyt mukana ilman käskyä. Noudossa otettiin luovutusasentoa. Aivan vinoista kulmista hakiessa luovutusasento jäi vähän vinoon. Korjasin ja jätin palkkamatta, seuraavalla kerran koira tarjosikin suoraa paikkaa. Luoksetuloa otettiin ensin suoraan sivulle, sitten vauhdista palkaten ja lopuksi vielä odottamisesta palkkaa. Ensin koira jätti kyynäriä hieman ylös, korjasin ja alkoi pysymään nekin maassa. Lopuksi tehtiin vielä hieman siirtymiä sekä palkkailua liikkeen ekasta perusasennosta.


RINNNA tapansa mukaan kentälle päästyään juosten rallatteli ympäriinsä. Kävelin samalla ruutua kohden ja kas, pentu meni ruutuun :) Tehtiin senkin kanssa oikean paikan hakua ruudussa. Löytyy se. Merkkiä tehtiin pari kertaa. Ensin kädellä avustettuna merkin taakse ja sitten kauempaa pallon ollessa merkin takana. En oo vieläkään opettanut koiralle merkillä oikeaa paikkaa.


Noutoa otettiin sitäkin. Ei varastanut, nykinyt tai saalistanut. Ekalla annoin käsiavut luovutusasentoon tuloon. Toisella kertaa en avustanut. Tuli se eteen, mutta vinoon. Tarvii työstää erikseen asento oikeaksi. Seuruussa koira taas edisti. En jaksanut alkaa nyt sitä korjaamaan, joten tehtiin seuraamista vain pienesti. Pitkästä aikaa muisteltiinmyös  liikkeestä istumista. Ei ole Rinnalla se muistissa. Tarvii kaikki avut mukaan. Tehtiin vielä liikkeestä seisominen ja maahanmeno. Otin näistä koiran mukaan seuraamaan ohikävellessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti