sunnuntai 20. marraskuuta 2011

Tekniikkaa


Suunnattiin Eevan kanssa Purinalle. Ensiksi treenattiin hyppytekniikkaa. Alkulämmittelynä tehtiin kasvavaa sarjaa. RINNA suoritui pelkästä sarjasta hyvin. Kun otettiin vauhtia putkesta ja lisättiin vielä mun liike mukaan, niin sarja ei sujunutkaan ihan niin hyvin. SARAKIN teki sarjaa maksiväleillä. Sekä ilman putkea ettaä putkesta vauhtia ottaessa sille oli eka hyppy vaikein. Siihen se ponnisti vähän turhan kaukaa. Muut hypyt sarjasta se osasi suhteuttaa paremmin.


Etäityyden arviointia tehtiin RINNAN kanssa kolmella hypyllä ja muurilla (55 cm). Välit oli 6-6-10 ft alkuun. Muuri liikkui 10-12-14-16-18-16-10 ft. Välin ollessa 16 ja 18 ft tuli mukaan väliaskel. SARALLE välit oli alussa 5-5-8 ft ja muurilla oli korkeutta 35 cm. Muuri siirtyi askeleen välien kauemmas ja välin ollessa 13 ft tuli mukaan väliloikka, vaikkakin koko sarjan ajan koira ponnisti kaukaa muurille. Takaisin tultiin ensin kolme askelta kerrallaan ja sitten kaksi. Ensimmäiseenkin se otti väliaskeleen eli se ei osannut arvioida uutta lyhempää etäisyyttä kauemman jälkeen.


RINNAN kanssa tehtiin vielä power gridiä (rimat 35 cm) ja yhdistettiin se sarjaksi etäisyyden arvioinnin sarjan kanssa.Ensialkuun koira valui lähtöasennossaan niin etupainotteisesti, että power gridissä sillä oli vaikeuksia ja meno oli etupainotteista. Koira käytti pään liikettä ponnistamisessa apuna. Tehtiin lähdöt Eevan pitäessä koiraa ja koira sai lähteä seisomisasennosta. Se paransi hyppytyyliä huomattavasti. Lähtöasentoihin pitää keksi kikka, jolla saan koiran istumaan ryhdissä ilman, että olen koiran lähellä.


Lisäksi tehtiin keppejä pariin kertaan kokonaan verkotettuina ruokakuppipalkalla. RINNALLA oli hyvä rytmitys ja sen kroppa oli matalana eikä se ottanut häiriötä minun liikkeestä :) Puomin alastuloakin muisteltiin. Se oli vähän unohduksissa. Koira jäi alastulolle kaikki tassut kontaktilla. Se korjasi kuitenkin asentonsa nopeasti 2on2offiin. Lopulta se meni asentoon jo kerrallakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti