torstai 14. toukokuuta 2009

Ageja


 


Maanantaina:


 




  • Aluksi tehtiin keppejä verkon kanssa. Merkkasin taas aloituksen naksulla ja Sa osaa hieman paremmin jo hakea keppejä.



  • Irtoamistreeninä tehtiin hyppyjä, josta jatkettiin mutkaputkeen. Ekalla kerralla Sa suoritti koko liikkeen ihan itsenäisesti ilman käskyjä… Nämä meni siis ongelmitta, putki vaan vetää koiraa.



  • Otettiin viiden erilaisen esteen hyppysarjaa. Hypyt oli koottu erilaisista osista, mm. muurin päällisistä, pituusesteen osasta ym. Sa ei välittänyt mitään kummallisen näköisistä esteistä. Pysyin tällä kertaa jättämään Saran ekan esteen taakse ja menemään itse sarjan loppupuolelle.



  • Harjoitusrengasta tehtiin taas, tällä kertaa korkeutta jo lähes maxi-renkaan verran. Sa osasi jo hyvin hakea rengasta. Merkkasin siis naksulla suoritukset.



  • Muuria (mini).



  • Valssiharjoitusta kahden mutkaputken avulla. Koira ohjattiin siis menemään kahdeksikkoa valssilla. Muuten ihan hyvä, mutta mun pitäsi tehdä vähemmän peruutusaskeleita. Tehtiin myös pientä kahden hypyn ja putken sarjaa. Hyppy, valssilla kääntö lähtösuuntaan, hyppy ja siitä suoraan putkeen. Sa ei meinannut millään ymmärtää putkea ennen olevaa hyppyä vaan ohitti sen pari kertaa mennen suoraan putkeen. Lähetin koiraa sitten pelkästään sen hypyn takaa putkeen, jonka jälkeen sujui koko sarjakin. Ilmeisesti narupallopalkka oli vähän liian suurta.



Tällä kertaa Sa ei äännellyt aidassa kiinni ollessaan. Pientä ääntelyä pääsi siinä vaiheessa, kun irroitin koiraa. Rauhoittelin sitten koiran hiljaiseksi ennen kuin mentiin puuhastelemaan.


 


---


 


Torstaina:


 




  • Keppejä tehtiin verkon kera tehtiin pariinkin otteeseen. Tällä kertaa ei kuljettukaan enää koiran sivulla sen suorittaessa keppejä vaan jättäydyttiin jälkeen, mentiin edelle tai kuljettiin kauempana sivussa. Aloituskohdat merkkasin jälleen naksulla ja koiruus hakikin jo suht hyvin alkukohtaa!



  • Tehtiin kahden putken sarjaa, toinen oli L:n muotoinen ja toinen suora. Homma sujui hienosti, kun Sa sai mennä L:n mallisesta putkesta suoraan (ehdin paremmin mukaan ohjaamaan), mutta suorasta ällään oli vaikea. Lopulta sain ohjattua koiruuden molempien putkien läpi. Erona edellisiin yrityksiin oli käskytys. Aluksi annoin vain yhden ”Putkeen”-käskyn koiran ollessa putkessa, onnistuneessa suorituksessa hoin käskyä koko ajan.



  • Pussiakin tehtiin parissa erässä. Alkuun pussin suuta pidettiin auki, vähitellen vähemmän ja lopulta Sa meni pussia ilman apuja. Pussikin on nyt koiran mielestä superkiva.



  • Puomin ylös- ja alasmenot nostettiin taas pienelle pöydälle. Sa meni suht vauhdikkaasti ylös (ei siis rynninyt). Alasmenoa hidastettiin palkkaamalla koiraa naksulla ja nameilla. Enemmän sillä oli malttia kuin viimeksi.



Ääntelyä esiintyi jälleen lähinnä alussa muiden koirakoiden suorittaessa esteitä. Koira kuitenkin hiljeni, kun jätin sen makuulle taakseni. Palkkasin siitä välillä.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti