torstai 7. toukokuuta 2009

Viikon agit


 


Maanantaina:




  • Aluksi harjoitusrengasta. Se oli hieman korkeammalla kuin viimeksi. Tällä kertaa muistin ottaa naksun mukaan ja nyt naksuttelin renkaan läpimenoista. Koiruus haki renkaan ihan kivasti :)



  • Keppejä otettiin verkon kanssa. Käytin naksua aloituksen merkkaamiseen. Aluksi Sa luuli saavansa palkan heti naksauksesta, mutta sitten ymmärsi palkan odottavan keppien lopussa.



  • Mutkaputkea tehtiin molemmilta puolilta ohjaten. Tarkoituksena oli jatkaa ohjausta putken jälkeenkin eli palkkaus ohjauskädellä. Mun pitää muistaa jatkaa ohjausta ikäänkuin oltaisiin menossa seuraavalle esteelle. Oikea puoli oli hankalampi; pitää muistaa odottaa, että Sa kääntää katseensa kohti putkea ennen lähetystä, jottei koiruus lähde vain painelemaan suoraan vailla kiintopistettä.



  • Maassa olevalla puomin pätkällä käveltiin jälleen.



  • Hyppytekniikkaa tehtiin viidellä erikorkuisella hypyllä (matalia). Rimoja ei pudonnut eli Sa osasi hyvin ajoittaa hyvin ponnistuskohtansaa. Lähdössä ohjaus onnistui jo kauempaa, ensimmäisen-toisen hypyn kohdalta.



  • Pientä ohjaussarjaa tehtiin hypyn ja putken kanssa: hyppy, kääntö valssilla ja aloituksen taakse suoraan putkeen. Tätä tehtiin molemmilta puolin ohjaten. Valssit oli hyviä! Loppuun tehtiin valssia vielä ilman putkea (sillä se vetää liikaa).



  • Lopuksi vielä ensimmäistä kertaa muuria (mini) molemmilta puolin kertaalleen ohjaten.      



Alkuun Sa koitti taas äännellä, joten en hakenut sitä aidasta ennen kuin se oli hiljaa. Muutenkin olin suoritusten välillä superrauhallinen ja pidin Saran arkipaikallaanolokäskyn alla. Jotain edistystä on tapahtunut; Sa ei vahdannut enää niin paljoa muiden (putki)suorituksia!


 


---



Torstaina:




  • Puomin ylös- ja alasmenot nostettiin matalalle pöydälle ja puomia suoritettiin näin. Sa meni vauhdilla ylös ja alaskin olisi mennyt nopsaan, mutta tehtiin se naksulla merkaten ja palkaten hitaammin.



  • Naksuttelin rengasta. Hyvin tuntuu ymmärtävän!



  • Keppejä tehtiin verkon kanssa. Merkkasin jälleen naksulla aloituksen.



  • Uutena esteenä otettiin pussia. Kerettiin tehdä vain kertaalleen niin, että pussin suuta pidettiin auki.



  • Ohjaustreeniä tehtiin neljän esteen kanssa. Esteet oli sijoitettu ympyräksi ja koiria pyöritettiin ensin vain niitä ympäri molempiin suuntiin keskeltä ohjaten. Välillä Sa irtoaa hyvin ja välillä sitten taas seuraa eleitäni tarkasti. Ekalla kerralla Saran energisyys purkautui näykkimisenä. Toisella kerralla ohjausta vaikeutettiin niin, että neljännen esteen jälkeen koira oli tarkoitus ottaa haltuun valssilla ja ohjata se hyppäämään vielä ensimmäinen este kertaalleen ja siitä menemään vielä putkeen. Toisella kerralla energiat oli tasottuneet ja homma sujui paremmin. Koira oli kuulollakin paremmin. Saralla on vaan niin nopsa vauhti, etten ehdi reagoida tarpeeksi nopeasti.



Torstain treeneissä Saralla oli kerta kaikkiaan aivan liikaa energiaa. Aluksi meni tovi, että pystyin noutamaan hiljaisen koiran hallin laidalta. Ääntelyn lisäksi energia purkautui esteillä rynnimisenä ja älyttömänä säheltämisenä. Varmaankin osuutta asiaan oli sillä, että treeneihin lähtö oli kiireinen ja lämmittely jäi vähiin.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti