torstai 10. tammikuuta 2013

Ei saa laiskotella!

SARAN aksassa oli seuraava rata:




Kakkosputkeen ohjasin koiran putken kuvassa yläpuolelta. Tarkkana sai olla rintamasuunnan suunan kanssa, jottei koira mennyt väärään päähän putkea. Putken jälkeen koira kääntyi hyvin oikeaan suuntaan. Keppien avokulma tuotti vaikeuksia Saralle. Nämä lisätreeniin! Välistävedot hypyillä 7.-8. oli vaikeasti. Koira hyppäsi jatkuvasti kasin väärään suuntaan. Syytä oli ohjauksessa. En kertonut koiralle lyhyestä hypystä ja painoin sitä vielä pidemmälle. Kun korjasin ohjausta, niin sujui tämäkin. Kolmanteen putkeen (13.) viennin tein leijeröiden hyppyjen yli. Ohjaus oli tässäkin tarkkaa. Sara meni väärään putkeen, jos en kääntänyt rintamasuuntaa ajoissa. Oikean putken väärään päähän se meni hypyn (14. väärään suuntaan) kautta, jos en liikkunut tarpeeksi voimakkaasti oikean pään suuntaan.

Sara tuntui hitaalta. Syy ei vaan ollut koirassa. Se vaan peilasi mua. Kun laitoin tossua toisen eteen, tuli koiraankin vauhtia ja sen silmät syttyi :) Ei saa laiskotella!

Lopuksi RINNA pääsi tekemään samaa rataa. Se ei ymmärrä ekan putken toiselta puolen ohjaamista. Se joko meni kyllä oikeaan päähän putkea, mutta sen jälkeen ei kääntynyt oikeaan suuntaan vaan meni ympyränä putkeen uudestaan :D Tai sitten se ei mennyt putkeen ollenkaan vaan hyppäsi sen yli toiselle puolen. Keinua muistuttelin koiralle ensin yksistään. Sen jälkeen se sujui osana rataakin. Kepeille mennessä koiralla oli liikaa vauhtia. Onnistui paremmin, jätin koiran keinulle ja menin lähemmäs keppejä vastaanottamaan koiraa samalla sen vauhtia jarruttaen. Rima tippui kerran 3. hypyllä ja kaksi kertaa 12. hypyllä. Näissä vikaa oli minussa; käskytin koiraa riman päällä. Koiran pitäisi tällainen kestää, ehkä Rinnakin joskus :p

Rinna ehti tehdä myös ennen Saran treenejä. Tehtiin kahdella esteellä takaakiertoja ja välistävetoja. Oli yllättävän sujuvaa! Lisäksi tehtiin työstettiin keppejä. Putken kautta kepeille meno ei ensin sujunut. Sujui sitten, kun autoin koiraa jarruttaamaan. Itte se ei osaa vielä jarruttaa :p Umpikulmat sujui, avokulmat ei niin hyvin. Vedättämisen sietäminen oli taas vaikeaa, mutta saatiin onnistumisia siihenkin.

Kuljettiin treeneihin jalan (6,5 km/suunta) ja kuultiin mennen tullen yksittäiset pamaukset. SARA reagoi niihin katsahtamalla minuun ja sitten se jatkoi matkaansa. Eka pamaus oli sen verran kova, että RINNAKIN reagoi siihen kääntymällä äänen suuntaan. Toiseen se ei reagoinut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti