maanantai 14. tammikuuta 2013

Jaakot ja muut

Taaskin oli hyvät aksatreenit RINNAN kanssa! Toivottavasti tämä tulee tavaksi!



Aiheena oli jaakotukset (kolmosella ja ysillä). Olin taas ohjauksessa myöhässä, mutten paljoa :p Puomisuoritukset oli hyviä. Vedätin tai jättäydyin taakse, kaikki toimi. Kepeillä onnistui takaaleikkaus sekä vedätys

Erikseen tehtiin A-estettä. Jättäydyin kunnolla taakse ja näissä koira tipahti alastulon 2on2offilta kun katsoi mua. Tässäkin voisi naksulla vahvistaa oikeaa eteenpäin olevaa asentoa.

---

HAU:n tokoissa SARA pääsi paikallaanoloihin. Tehtiin ensin minuuttinen makuu ja sen jälkeen saman pituinen istuminen. Vino piilo teki tehtävänsä ja koira meni makuussa kolmesti lonkalleen. Ekassa tartti fyysisesti korjata koiran asentoja, muissa riittä suullinen käsky koiran korjaamiseksi. Istuminen oli hyvä.

Koirat treenasi samoja liikkeitä eli luoksetulon pysäytyksiä, seuraamista, jääviä ja kaukoja.

SARA
  • Naksuttelin Saralle "Stoppi"-sanan luoksetulon stopiksi. Tehtiin sitä sitten siivekkeen kierrolla. Onnistui hyvin, jopa niin hyvin, että koira alkoi ennakoimaan pysäytystä...
  • Seuraamisessa keskityttiin edistämättömyyteen. Yhtään ääntä ei koirasta päässyt.
  • Jäävät oli ok.
  • Kaukoissa käytin ensin takapalkkana lelua, sitten tehtiin ilmankin sitä. Vaihdot oli hyviä. Seisomaan nousuissa koira otti askeleen taakse lyhentääkseen kroppaansa. Saisi se ehkä lyhentyä vielä hieman enempi.
RINNA
  • Luoksetulon seisomaanpysäytys toimi hyvin uudella käsimerkillä. Pysähtyminen on ihan hyvä, mutta koiralla voisi jarruttaessa olla paino enempi takana.
  • Seuraamisessa pitkästä aikaa koira koitti poikittaa. Tähän pitää puuttua heti!
  • Jäävät oli ok Rinnallakin.
  • Kaukot tehtiin avona n. 15 metristä. Eka sarja hyvä. Toisessa joko koira ei ollut mennyt kunnolla maahan sitä jätettäessä tai sitten se nosti kyynärät minun poiskävellessä ylös. Otettiin uusiksi ja nyt kävin palkkaamassa koiran kyynärien maassa pysymisestä. Sieltä vielä istumaan nousu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti