lauantai 19. tammikuuta 2013

Sporttiksella

Tiinan kanssa oltiin taas yövuorolla Sporttikoirahallilta. Koirat teki kokeenomaiset treenaukset.

SARAN kokeenomainen oli muuten kokeenomainen, mutta ääntelyistä huomautin joka kerta. Yksilöliikkeet jaettiin kahteen osaan. Ekassa oli kaukot, tunnari, seuraaminen ja luoksetulo. Tokassa zeta, metallihyppynouto, ohjattu nouto ja ruutu. Ekan setin aikana koira äänteli paljon. Oliko se jostain ahdistunut, en tiedä :/ Kaukoissa koira äänsi jätettäessä. Lisäksi vaihdot oli huonot, koira tuli paljon eteenpäin. Tunnarissa se maistoi oikean viereistä, mutta toi kuitenkin oikean. Seuraamisessa Sara äänteli tosi paljon :/ Siihen ei tuntunut tällä kertaa auttavan huomauttaminenkaan. Luoksetulo oli sentäs hyvä. Saraksi hyvä stoppi ja uudelainen maahanmenokin oli ihan toimiva. Ekaa kertaa käytin nyt uudenlaisen maahanmenon käskyä kokonaisessa luoksetuloliikkeessä.

Toisessa setissä zeta ja metallihyppynouto oli hyviä. Ohjatussa ja ruudussa Sara äänsi. Ohjatussa se äänsi liikkurin viedessä kapuloita ja ruudussa maassa maatessaan. Ääntelyä oli nämäkin, mutta tuntuu että niiden takana oli toiset syyt kuin ekan setin ääntelyiden takana. En tiedä. Pääsispä tuon koiran pään sisään!

Loppuun tehtiin korjailuja. Seuruuta tehtiin kaksi kaaviollista. Ekassa ei ääntäkään, toisessa äännähdys pääsi askeleissa vasempaan. Ruudussa palkkasin koiran, kun se ei äännellyt nyt ruudussa. Samoin oli kaukoissa.

RINNAN kokeenomaisena oli avoimen luokan liikkeet. Seuraamisessa sekin äänteli liikkeellelähdöissä, mutta korjasi tämän uudella aloituksella. Paitsi, kun seuraamisen aloitus tapahtui ruutua kohden... Rinnalle se on liian suuri houkutus. Seuraaminen muuten tuntui hyvältä. Jäävät oli ookoot. Luoksetulo hyvä. Samoin kaukot ja hyppy. Nouto tehtiin metallikapulalla. Nouto oli ihan rinnamainen: äännähdys lähdössä ja kapulan saallistusta :p Eteen koira tuli vähän vinosta kulmasta ja oli sitten vinossa luovuttamassakin. Luovutusasennot pitäisi opettaa suoriksi myös vinoista kulmista. Nyt palkkasin koiraa liikkeiden välissä rapsutuksin. Rinna tykkää kovasti kiehnätä jaloissa, joten tämä lienee hyvä tapa :)

Rinna teki vielä seuraamista. Ensin tein itsekseni eikä koira äännellyt. Sitten liikkurilla ja saatiin ääntä. Luulen, että kun mun huomio ei ole koirassa koko ajan, en tiedä mitä tapahtuu ja tietynlainen jännite saa ääntelyn aikaan. Näihin asioihin pitää kiinnittää huomiota. Ja toki kokeenomaisia treenejä Rinnan kanssa pitää tehdä paljon enemmän!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti