sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Ykköstä!

Eilen SARALLA oli karsintakoe Vantaalle Vuokkosilla. Vuorossa oltiin vasta iltapäivästä, mutta mentiin jo aamusta katsomaan suorituksia sinne. Ekassa kehässä oli liikkeinä kaukot, seuraaminen ja ohjattu nouto Pirkko Bellaouin tuomaroimina. Toisessa kehässä oli tuomarina Carina Savander-Ranne ja liikkeinä luoksetulo, tunnari, ruutu, zeta ja metallihyppynouto. Paikallaanolot oli viimeisenä Pirkon tuomaroimana. Saatiin tuomarien kommentit kirjallisina :)

Kaukot   8 ½

Hitaasti maahan ja lopun perusasento oli vajaa. Vaihdot itsessään oli hyviä, paitsi s-i-vaihdossa liikkui eteenpäin. Ehkä treeni sittenkin tekee tehtävänsä :)

Seuraaminen   8 ½
Otinko koiraa ehkä liian rankasti ennen seuraamista, kun muistutin äänettömyydestä? Alun käännöksen ja askeleiden taaksepäin jälkeisellä suoralla koira oli outo ja se seurasi ihan huonosti. Se vaan kulki mukana, seilasi sivusuunnassa eikä pitänyt kontaktia. Ekan pysähtymisen jälkeen se paransi normaalimpaan seuraamiseen. Ääntelyä ei alussa ollut, sittemmin sitä oli parissa askelsiirtymässä pienesti. Sivusiirtymissä myös perusasennot jäi vinoiksi.

Ohjattu nouto   8 ½
Ainakin hitaasti merkille.

Luoksetulo   8
Saramaiset pysäytykset. Maahanmenon käskynä annoin riskillä uuden käskyn, ei toiminut.

Tunnari   9 ½
Puri vähän kapulaa. Mun makuun saisi olla vähän rimakampi meno ja tulo.

Ruutu   9
Tuomarin mukaan hyvä nopeus, mun mielestä olisi koira voinut hieman nopsempaakin merkille ja ruutuun mennä. Pysäytykset oli tuomarin mukaan myös hyviä. Ruudussahan koira valitsi laitapaikan, mutta sääntökirja ei tunne keskipaikan ihannointia :p Pistemenetys johtui liian tiiviistä seuruusta.

Zeta   8 ½
Osasin kävellä hieman normaalia hitaampaa ja pidin vauhdin samana koko ajan. Asennot ei kuitenkaan toimineet niin hyvin kuin ne on nyt toimineet. Tuomari rokotti myös liian tiiviistä seuraamisesta.

Metallihyppynouto   10
:)

Paikallaan makaaminen   8 ½
Hitaasti maahan ja hitaasti perusasentoon. Maassa koira oli mennyt makkaralle ja pysyi siinä sitten.Paikallaan istuminen   10
Tassut ei liikkuneet!Tulos: EVL1, 284 p. ja sijoitus 5./39. Kaikki tulokset.

Olen nii-in tyytyväinen Saran suoritukseet. Treenit on purreet!


---

nään oli RINNAN vuoro. Koe oli Porvoonseudun Koiraharrastajat ry:n järjestämänä Porvoossa heidän hallissaan. Tuomarina oli Harri Laisi. Paikallaan makuut oli aika pian sisälle päästyä ja yksilösuorituksissaan Rinna oli ensimmäisenä. Jatkoin sen kanssa suoraan kehässä paikallaanolon jälkeen, vaikka välissä olisi saanutkin käydä kehän ulkopuolella. Mitäpä suotta.

Paikallaan makaaminen   10
Hidas maahanmeno ja koira jäi vinoon makaamaan, mutta piti asentonsa koko ajan. Liikkeestä maahanmeno    9 ½
Kehno seuruu ja hii-das maahanmeno.

Seuraaminen   9
Ihan kamalaa. Onneksi siellä oli hyviäkin kohtia.

Luoksetulo   5
Ei pysähtynyt ekalla käskyllä, toisella vasta.

Liikkeestä seisominen   10
Ok!

Noutaminen   10
Tuomarin mukaan enemmän kuin kympin nouto! Mitä nyt vaan lähtöäänestä ja murinasta kapulalle :p 

Kaukot   9
Kaksoiskäsky toiseen istumiseen. 

Hyppy   9 ½
Lähtöääni. 

Kokonaisvaikutus   9
Liian riehakkaat kehumiset. Mun piti olla hillitympi, mutta näköjään vähän teennäiseksi meni jälleen.

 

Tulos: AVO1, 177 p. ja sijoitus 3./9

Rinna ei edelleenkään ollut kokeessa samanlainen kuin treeneissä. Nyt se oli kuitenkin ehkä hieman edelliskertoja parempi. Ainakin koira tuntui rennolta liikkeiden väleissä eikä se äännellyt monenkaan liikkeen alussa. Jatketaan siis treeniä!

6 kommenttia: