tiistai 4. lokakuuta 2011

EKK:n tokot


Tiistaina oli EKK:n tokot. Pari kertaa RINNAN kurssista on meillä jäänyt välistä ja nyt oli kurssin viimeinen kerta. Läpikäytäviksi asioiksi valitsin ohjatun noudon ja ruudun. Niitä ennen kuitenkin paikallaanolo kehäänmenotarkistuksineen. Rinnan perusasennosta makuulle meno on suoristunut, mutta hieman suorempikin se voisi vielä olla. Olin makuun aikana piilossa, kävin vain kerran palkkaamassa. Koira pysyi koko ajan asennossaan.


Ohjatussa noudossa voisi alkaa käyttämään jo kapuloita pallojen sijaan. Virittelyt mukaan (kapuloiden viennin seuraaminen). Merkkiäkin voisi alkaa jo opettamaan. Treenataan siis jo heti alkuun kokonaisuuttakin. Noudettava kapula paikoilleen, sitä voi vielä käydä erikseen näyttämässäkin, keskimmäinen kapula kauemmas helpotuksena. Omalla sijainnilla autetaan koiraa vielä menemään merkiltä oikealle kapulalla. Kokeiltiinkin ja ihan hyvältä näytti, ei ollut yhtään kyttäilyä mitä pallojen kanssa on ollut. Ruudussa tein ensin näyttöruudun. Koira juoksi ruutuun, mutta pysäytin sen hieman liian aikaisin ja se jäi etulaitaan. Toisella kerralla Niina näytti ruutua ja maltoin mieleni ja annoin koiran hakea paremmin oikeaa paikkaa. Ensin se tarjosi ruudussa huonompaa kohtaa ja sitten tarjosi takaa. Pysäytin nyt vaan koiran ollessa takalinjalla. Kosketusalustan kanssa voisi jatkaa. Rinnalla on alkanut tulemaan haukkua ruudun kanssa. Se saattaa haukahtaa lähdössä. Tähän pitää puuttua heti. Virittelyillä koira hakee hyvin ruudun katseellaan, mutta virittää itsensä liian korkealle. Jätetään nyt koiraan koskeminen virityksestä pois ja tosiaan tehdään enempi ruutuja kosketusalustalla lelujen sijasta. Ehkä niilläkin on vaikutusta haukahtamiseen.


SARAN kanssa vapaavuorolla jatkettiin. Naksuttelin ruudussa oikeaa paikkaa sekä kosketusalustalla että ilman sitä. Kosketusalustan kanssa tokikin menee hyvin. Ilman sitä koiralla on aika vahvana oikean takanurkan tarjoaminen. Mun pitää nyt päättää riittääkö se (koira on kuitenkin hyvinkin ruudun sisällä) vai haluanko sen takakeskipaikalle... Luoksetulon pysäytyksistä maahanmenoa tehtiin kiertojen kanssa. Niiden treenaamattomuus ei ole ainakaan pysäytystä parantanut... Eli hidasta oli. Seisomisissa heitin ensin palloa ja sitten käsimerkillä pysäytys, joka oli hieno. Seuraamisissa otin kaikkia kuvioita ja paljon liikkeellelähtöjä eikä koira kertaakaan äännähtänyt! Hienoa. Molemmat paikallaanolot teetin koiralle keskellä kenttää muiden koirakoiden treenatessa ympärillä. Olin näkyvillä ja koira piti koko ajan asentonsa ja katsekontaktin minuun. Kyllä se näin osaa, mutta mun piiloon mennessä tulee rauhattomuus esiin... Hyppynoudossa vein kapulaa hypyn sivuunkin. Aivan hypyn viressä oleva kapula oli vaikea palauttaa hyvin kautta, mutta sivussa ja kaempana hypystä olevat kapulat koira palautti hyvpun kautta.


RINNA tauotti välissä Saraa. Rin muisti kosketusalustan, joten tehtiin ruutua sen kanssa. Virittelyissä käytin pelkkiä sanoja ja niillä koira haki hyvin ruudun katseellaan ilman kyttäävää asentoa. Hyvä. Seuraamista tehtiin pitkiäkin suoria. Rin piti hienosti kontaktia, myös luoksetuloa tekevän koiran vieressä tehdessä. Se vaan meinasi taas edistää...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti