sunnuntai 16. lokakuuta 2011

Mölli-Rinna


RINNA kävi möllitokoilemassa Tiltun koirakoulun pihalla. Tuomarina oli Tiltu. Osallistuttiin mölliluokkaan, jossa sai palkata koiraa liikkeiden välillä. Palkkasinkin koiraa repimälelulla seuruiden jälkeen. Olisi se kyllä ehkä kyennyt työskentelemään ilman välipalkkaakin.


Luoksepäästettävyys   10


Rinna nousi seisomaan, mutta mitäpä väliä sillä on ;)


Paikallaan maakaaminen (1 min.)   10


Käskyä antaessa Rin katseli muualle ja sen seurauksena meni maahan hitaasti sekä jäi vähän vinoon asentoon. Se pysyi asennossaan koko ajan ja sivulle nousi yhdellä pompulla.


---


Seuraaminen kytkettynä   8 ½


Miinusta tuli alun äännähdyksestä. Äänsi koira myös muissa liikkeellelähdöissä sekä käännöksissäkin, niitä ei vaan muut kuulleet. Lisäksi ohjaajalla oli (tarkoituksella) hihnakäsi takana ja koira vähän poikitti ja oli liian tiivis. Into oli hyvä :)


Seuraaminen taluttimetta   9


Edelleen koira poikitti ja äännähteli. Ääntelyistä tuomari ei vaan kuullut yhtäkään. Into oli vieläkin hyvä :)


Liikkeestä maahanmeno   8 ½


Äännähdys taas alussa ja poikittavaa seuraamista, jonka seurauksena Rin meni hitaasti maahan. Se jätti vielä toisen kyynäränkin ilmaan ja nousi perusasentoon käskemättä.


Luoksetulo   9


Koira tulikin suoraan sivulle... Piste meni jarrujen puutteesta.


Liikkeestä seisominen   8 ½


No ei mikään terävä pysähtyminen ja Rin otti askeleita, kun siirryin sen sivulle.


Estehyppy   9


Rin kolautti esteeseen ja taas liikutti vähän tassuja sen sivulle siirtyessäni sekä ennakoi perusasennon.


Kokonaisvaikus   8 ½


Pisteet meni ääntelystä.


---


Tulos: 180,5 p./200 p. ja sijoitus 1./5.


Videolinkki.


No niin. Nyt tietää taas mihin kiinnittää huomiota treeneissä. Kaikista työläintä on ääntelyyn puuttuminen. Se kun ei ole itsestään selvää mistä se johtuu. Tällä hetkellä luulen, että ääntelyt liikkeellelähdöissä liittyy Rinnan lähtöjen ennakointiin. Tarvii työstää koiran mieleen, että liikkeelle lähdetään vasta kun minä lähden liikkeelle. Käännöksissä koira ei ole aiemmin äännellyt. Nyt ehkä ääntely johtui koiran poikittamista, jonka takia kävelin vähän koiran päälle kääntyessä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti