lauantai 8. lokakuuta 2011

Treeniä


RINNAN HSKP:n tokotunnilla oli tällä kertaa pari tuuraajakouluttajaa. Paikallaanoloon muut laittoi koirat maahan, Rinna sai sen tehdä tällä kertaa istumisena. Asentonsa se piti koko ajan, mutta pää kääntyili etenkin alkuun. Kävin palkkaamassa usein, etenkin kun pariin kertaa puoli rivillistä koiria lähti liikkeelle... Sitten tehtiin liikkeestä seisomista ja maahanmenoa rivissä. Tein sekä alokasluokan että avoimen tyyliin. Seisomiset oli ok, mutta maahanmenojen kanssa takkusi. Seisomisten jälkeisessä maahanmenossa Rin ei ensin reagoinut ensimmäiseen käskyyn vaan tuli mukana, sitten se reagoi käskyyn jäämällä seisomaan tassut supussa ja kolmannella käskyllä se vasta meni maahan, mutta lonkka-asentoon. Selvästikin se oli epävarma mitä piti tehdä. Rin jää helposti toistamaan samaa mitä tehtiin jo ja nyt oli pari liikkeestä seisomista takana. Kuuntelutreeniä siis. Maahanmenoissa koira ei myöskään noussut ekalla käskyllä sivulle. Otin vielä molempia jääviä peilin edessä ja nyt ne sujui ihan hyvin, myös maasta sivulle nousu onnistui ekalla käskyllä.


Toisen kouluttajan kanssa otettiin hyppyä. Ekassa heitin pallon koiran perään, toinen tehtiin käskytettynä. Se oli täydellinen. Toisen kouluttajan kanssa käytiin läpi luoksetulon ongelmia eli eteentuloa ja edestä sivulle siirtymistä. Sivulle siirtyessä Rin tekee hypyn ylöspäin. Tähän ei ole oikotietä onneen vaan treenattava se vaan on. Kokeilin välillä ottaa samalla askeleen taaksepäin tai pyörähtää vastapäivään samaan aikaan koiran siirtyessä, muttei nekään enää toimi. Nyt havaitsin parhaimpana pitää namia vasemmassa kädessä, mutten ohjaa sillä koiraa siirrossa vaan pidän käden paikoillaan. Eteentuloakin pitää vaan treenata. Molempiin voisin ottaa naksun avuksi.


Itsekseni teetin koiralle kapulan nostoa minun varpaiden edestä luovutusasentoon. Eka oli hyvä, loput liian tiiviitä. Tehtiin myös askelsiitymiä ja käännöksiä peiliä hyödyntäen. Askeleissa taakse koira peruutti nyt suoraan, myöskin askeleet oikeaan sujui hyvin. Vasempaan mennessä mun pitää liikkua vielä vähän hitaasti, että koirakin ehtii väistää alta. Käänöksissä koira helposti kääntyy liikaa, mutta korjaa sitten kuitenkin suoraan perusasentoon. Hienosäätöä vaan.


---


Eilen aamun lenkillä päivällä SARAN treenasi "Out"-käskyä puiden lomassa. Saralla onkin aika vahvana kiertämisen suunnat ja sitä olikin vaikeaa saada ensin toimimaan uudella tavalla. Lopulta onnistui, mutta treeniähän tuo vielä vaatii. RINNA teki pelkkiä kiertoja. Sillä on välillä hakusessa oikea kiertosuunta ja kierrot saattaa mennä vähän pitkiksi.


Eilen oli myöskin mun vetämää tokokurssia. SARA toimi demokoirana. Se näytti tasamaanoutoa osissa. Lisäksi näytettiin takapään käyttöä eli käännöksiä ja askelsiirtymiä. Tunnin jälkeen tehtiin vielä hyppynoutoa vinona, kaikki palautukset koira teki hypyn kautta :) Tehtiin myös ruutua, jossa hyppyeste oli merkin ja ruudun välissä sekä merkille menoa hypyn kautta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti