lauantai 29. lokakuuta 2011

Hallitokoja


Tänään oli RINNAN HSPK:n tokoa. Ensin oli luoksepäästettävyys ja paikkamakuu. Luoksepäästettävyys oli ok. Pari minuuttisen makuun ajaksi menin tällä kertaa ulos. Hyvin maattu! Sen jälkeen tehtiin noutokapulalla sen kiertoa ja luovutusasentoa. Luovutusasento on nyt parantunut. Se ei ole enää niin tiivis. Sitten otettiin hyppynoutoa parin laudan korkuisella esteellä. Otettiin liike pariin kertaan alusta lähtien aina kapulan luovutukseen asti. Oli melkein täydellistä! Täydellisyyttä häiritsi ainoastaan koiran pieni nykiminen kapulaa heitettäessä.


Ruutua varten naksuttelin kosketusalustaa. Se ei nyt vaan toimi. Koira tarjosi hipaisualustoja. Pitää ottaa alusta työn alle olohuonetreeneihin. Koska alusta ei nyt toimi kuten haluaisin sen toimivan, niin otettiin ruutua ilman sitä. Pirkko heitti palloa, kun koira pääsi ruutuun. Ensimmäisessä lähetin koiran viereltäni, toisessa menin koiran ja ruudun väliin. Kummassakaan koira ei haukahtanut, mutta äännähti kuitenkin. Mun sijainti ei siihen vaikuttanut. Lisäksi koira nykii ja valuu ihan hirveästi lähtökäskyä odottaessa...


Seuraamista otin ensin 1-3 askeleen mittaisina. Lisäksi tein askeleita taakse (takapää aukesi) ja käännöksiä vasempaan (hyviä). Noinkin lyhyissä pätkissä koira meinaa aloittaa edistämisen, kuitenkin perusasentoihin se tulee oikealle paikalle. Sitten tehtiin seuruukaavio käskytettynä. Otin ekaa kertaa käyttöön hihnapakotteen ja se oli yhtä tyhjän kanssa. Ei Rinna siihen mitenkään reagoinnut. Oi voi, kun koira on alkanut edistämään noin paljon :/


Luoksetuloon on muistaakseni kerran kokeiltu pysäytystä. Nyt tehtiin taas. Ensin annoin seisomiskäskyn samaan aikaan, kun heitin pallon koiran taakse. Älyttömän terävä jarrutus! Toisella kertaa annoin käskyn ja käsimerkin samaan aikaan. Koira pysähtyi hyvin, mutta ennakoi heittoa kääntymällä sivuttain. Palkaksi tästä se sai pallon siltikin. Hyvin sujui pysäyttely näin alkeiksi :) Otin myös suoria luoksetuloja eri etäisyyksiltä. Se ei törmännyt, mutta tuli eteen liian tiiviisti, tassut oli mun varpailla. Otettiin myös edestä sivulle siirtymistä. Opetan sitä nyt peruuttamaan sivulle. Siihen se tarvii vielä käsiavut. Lopuksi otettiin vielä tunnari. Tälläkään kerralla Rinnalle ei näytetty kapuloiden vientiä. Kapulat oli vieraat, omaa hajustin vain hetkisen. Rin haisteli kapuloita nätisti ja otti heti oman suuhunsa, kun se tuli vastaan. Loistavaa!


---


Eilen mulla oli taas molemmat koirat koulutusvuorolla mukana. Tunnin jälkeen SARA teki metallihyppynoutoa. Ihan jees oli. RINNA teki metallinoutoa. Otin erikseen vauhdista palkaten ja luovutusta. Muuten ihan jees, mutta kapulaa heitettäessä koira taas nyki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti