sunnuntai 2. lokakuuta 2011

Hyppytekniikkaa


Käytiin Eevan & Kumman kanssa treenaamassa hyppyteknisiä asioita. Ensin seitsemän esteen perussarja siksakkina (välit 6 ft). RINNALLA oli ensin lelu kolmanneksi viimeiselle esteellä, sitten viimeisellä ja lopuksi sarjan jälkeen. Hyvin penne hyppeli. SARALLA oli lelu suoraan sarjan jälkeen. Ekalla koira hyppäsi kaikkiin väleihin, sitten se hyppäsi vikat esteet kerralla, joten laitoin lelun vikalle esteelle. Sarjan alussa koira hyppäsi esteille kaukaa ja tuli alas heti esteen jälkeen, puolivälissä sen hyppykaaret oli nätimpiä ja lopussa tosiaan se hyppäsi mieluusti molemmat hypyt kerrallaan. Lennosta lähettämällä meni ehkä vähän paremmin.


Sitten kolme hyppyä ja rengas (maksi), välit 6-6-10 ft. Ensin RINNALLE pelkkää rengasta ja sitten rengas sarjaan mukaan. Sarjassa rengas ei sujunutkaan. Koira joko alitti sen tai kiersi. Menin koiran tueksi renkaan vierelle ja sitten alkoi rengaskin sujumaan sarjan mukana. SARALLE välit laitettiin medeiksi (5-5-8 ft). Se sujui. Lisättiin renkaan jälkeen vielä hyppy (renkaalta 10 ft). Saralle se oli vaikeaa. Kolmannen esteen rima tippui ja rengaskin kolisi. Mietittiin sitten uudestaan välejä, ei oikein tiedetty miten medeille ne pitäisi laittaa etenkään maksirenkaan kanssa... Lisättiin askeleita renkaalle mennessä ja sen jälkeen (eli välit 5-5-10-12 ft). Eka tätä ja koira oli vielä hieman epävarma, mutta seuraavalla meni jo paremmin.


Seuraavaksi RINNALLE taipumista viidellä esteellä, välit 6 ft. Ensin Rinnaa kiinnosti liikaa loppupalkkana ollut pallo ja koira oikaisi suoraan sille. Otettiin sitten lähtöjä lennosta ja koira suoritti esteetkin. Rin hyppäsi hyvin, mutta aika keskellä, joten laitettiin rimat kallelleen kohti keskustaa. Loput suoritukset sujui oikein hyvin :)


Yhdistettiin kaikkea kolmea. Perussarja oli viidellä esteellä ja esteet suorina. Perussarjan ja taipumisen välissä oli 12 ft. Renkaan sijasta oli okseri (rimat 35 ja 40 cm). RINNA suoriutui sarjasta aivan loistavasti :)



SARA teki loppuun vielä A-estettä. Ensin naksuttelin pelkälle kontaktille hakua, sitten tehtiin kokonaisena esteenä. Nyt ollaan päästy A:n kanssa siihen mitä se oli ennen juoksukontaktikokeiluja :) Koira hakee 2on2offiin samalla vauhdilla riippumatta minun sijainnista. Nopeutta kuitenkin haluasin lisää, mutta saas nähdä onnistuuko. Puomiakin tehtiin. Sen suorittaminen ei sujunut niin hyvin kuin se on sujunut viime aikoina. Oli taas sellaista kuin ennen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti