perjantai 16. marraskuuta 2012

3 x tokoa

Toissa päivänä SARA pääsi lähikentälle tokoilemaan. Tehtiin kokeenomaista, liikkeinä ohjattu nouto, tunnari, seuraaminen, ruutu, zeta ja luoksetulo. Laitoin kaiken valmiiksi kentälle, merkit, ohjatun kapulan ja tunnarit.

Ohjatussa noudossa noudatin vasemmanpuoleista kapulaa. Muita kapuloita ei ollut. Häiriönä oli zetan merkit merkiltä vasempaan ja kapulan takana. Ne ei olleet haitaksi. Merkillä koira oli aavistuksen vino, mutta muuten liike oli hyvä, jopa luovutusasennossa koira oli suorassa. Tunnarikin oli hyvä. Siinä myös luovutusasento oli suora. Seuraamisessa Sara äännähti kahdessa liikkeellelähdössä. Näistä se sai tukistukset. Muuten koira oli hiljaa. Vähän edisti taaskin. Ruutuunmenomatkalla oli taas zetan merkki häiriönä. Lisäksi menomatkan sivussa oli tunnarikapulat. Ruutu oli kaikin puolin hieno. Merkki oli suora ja ruudussa koira parkkeerasi hyvään kohtaan. Zetassa asennot oli kunnossa, nyt koira ei edistänytkään. Luoksetulossa Sara äännähti alun maahanmenossa. Siitä se sai palautetta ja otettiin uusiksi. Uusinnalla koira oli hiljaa. Seisomaanpysäytys oli hyvä, maahanmenokin ihan kelvollinen. Koiran asenne oli hyvä. Se äännähti kerran lämmitellessä, sai siitäkin palautetta, ja nuo muutamat kerran liikkeissä. Yhtään äännähdystä ei päässyt liikkeiden väleillä. Toivottavasti suuntaus on tämä jatkossakin :)

Tehtiin vielä luoksetulon pysäytyksiä maalin kierroilla. Ensin seisomisia. Pari ekaa huonoja ei palkkaa niistä. Sitten heitin palloa samaan aikaan ja vikana kunnollinen. Maahanmenot ei vieläkään ole sitä mitä haluan, mutta ehkä sinnepäin. Maahanmenoja tehtiin myös minun peruuttaessa juosten. Näissä Sara osaa ne paremmin. Kaukojakin tehtiin. Koira on oppinut jotain. Se osasi nyt m-s-vaihdon uudella tavalla pitkältäkin matkalta. Seuraamista otettiin vielä lopuksi. Pari kertaa huomautin edistämisestä ja sen jälkeen koira piti paikkansa. Tehtiin myös peruasennon korjauksia muutamia senttejä vääristä kohdista. Nämäkin onnistui ja äänettäkin!

---

Eilen treenattiin samassa paikassa Päivin kanssa. RINNA teki kokeenomaisena avoimen luokan liikkeitä: luoksetulo, nouto, liikkeestä maahan, seuraaminen, liikkeestä seisominen ja kaukot. Edellispäivän fyssarikäynnin takia en saanut purettua koiran kierroksia tarpeeksi. Tämä kostautui kiljahteluina siellä täällä :/

Luoksetulossa Rinna teki hyvän stopin, mutta valahti siitä sitten jostain syystä maahan. Sivulletulossa koira vähän törmäsi. Näitä pitää treenata. Noudossa koira ei haukkunut lähdössä eikä saalistanut kapulaa :) Luovutusasento oli hieman vino ja Rin meinasi päästää kapulasta liian aikaisin irti. Korjasi kuitenkin sen itse. Liikkeestä maahanmenossa koira saisi mennä nopsemmin maahan. Seuraamisessa koirasta pääsi eniten ääntä. Lisäksi kontakti tippuili välillä, Rinna katsasti merkit ym. Seuruusta jäi kuitenkin hyvä mieli, sillä koira piti paikkansa eikä edistänyt edes juoksussa. Liikkeestä seisominenkin saisi olla terävämpi. Kaukot oli pop.

Muuten siis ihan ookoo, mutta virettä oli liikaa. Ja onhan noissa liikkeissä vielä yhtä jos toistakin tekemistä... Tehtiin vielä häiriöitä perusasennossa ja seuruussa. Päivi esitteli Rinnalle merkkejä ja leluja. Oli jo parempaa!

SARA teki ekana seuraamista käskytettynä. Ekassa kaaviossa se ei päästänyt yhtäkään äännähdystä vaikka otinkin sen suoraan seinästä seuraamaan! Huomattiin, että Sara tietää mitä "Kiitos" tarkoittaa liikkurin sanomana. Siinä se vähän herpaantuu. Tehtiin sitten seuraamista, jossa Päivi hoki kiitosta. Näitä lisää. Tehtiin myös jäävät seuruusta. Ne oli ookoot. 

Toisella kertaa Sara teki luoksetulon pysäytyksiä. Ensin seisomista. Ei saatu nyt kunnollisia aikaiseksi. Ehkä pitäisi pitää sulkeiset pallon heitoilla. En edelleenkään saa maahanmenoja uudella tekniikalla luoksetuloihin liitettyä. Tarttee pohtia tätä lisää. 

---

Tänäänkin oltiin lähikentällä. RINNA teki ensin luoksetulon stoppia maalin kierrolla. Stopit oli hyviä ja koirakin seisoi ;) Maalin kierroista tehtiin lisäksi sivulletuloja. Ilman apuja koira törmää eli treeniä lisää näihin. Seuraamista tehtiin ensin hiljaisena. Se onnistui. Sitten työstettiin askeleita taakse. Pyörittiin ensin takaperin ympyrää vastapäivään ja sen jälkeen onnistui askeleet suoraankin.

SARAN eka kierroksella tehtiin myöskin luoksetulon pysäytyksiä maalin kierroilla. Seisomisia varten heitin pelkästään palloa koiralle. Maahanmenoja pohdin lisää ja pitää vielä lisääkin pohtia. Nyt koira teki kuitenkin parempia pysäytyksiä kuin eilen, mutta se ei riitä. Kaukoja jumpattiin. Tarvii vielä paljon jumpata, että koira tekee uudet vaihdot aina hyvin.

RINNAN toinen kierros alkoi noudoilla. Ensin keskityin hiljaisiin lähtöihin eli namia vaan naamaan ennen noutoon päästämistä. Äänetöntä oli. Kerran koira saalisti kapulaa. Siihen auttoi sanominen. Sitten tehtiin luovutusasentoja. Ne oli ookoita. Jäävistä tehtiin seisomista ja maahanmenoa. Seisomisiin annoin ensin käsiavut, sitten kokeilin ilman. Ei tullut pompsahdusta. Jatketaan kuitenkin avuilla vielä vahvistamista. Maahanmenoja tehtiin pelkästään lelun kanssa leikiten. Nopeita oli. Nämä pitäisi vain saada vielä liitettyä seuruuseen...

SARA aloitti toisen vuoronsa seuruulla. Tein vain suoraa seuraamista eri tempossa. Liikkeellelähtöjä oli parisen kymmentä, kahdessa koira äännähti (alussa ja ekassa juoksuun lähdössä). Näistä se sai palautetta. Kapulan kanssa tehtiin luovutusasentoon tuloa. Annoin ensin jalka-apua suoriin asentoihin muistutuksena. Sitten tehtiin ilman, suoraa oli.

RINNA nostatti vielä lopuksi jälkikeppimotivaatiotaan. Nousi varmaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti