sunnuntai 25. marraskuuta 2012

Itkusta iloa

Aamusta ensin Ojankoon Vuokkosille RINNAN SAGIn aluetreeneihin. Rataa tehtiin osissa, eikä todellakaan päästy Rinnan kanssa sitä loppuun asti. Ekan kierroksen jälkeen meinasi itku tulla, kun ei vaan tuu mistään mitään. Toisella kierroksella kuitenkin sujui paremmmin ja koin ymmärryksen: mun jalat vie, mutta yläkroppa ohjaa siltikin r-a-u-h-a-l-l-i-s-e-s-t-i. Tiedän, että Rinnan ollessa niin nopea lähden usein mukaan siihen kiireeseen ja ohjaaminen on hosuvaa. Edelleenkin mun pitää olla oikeassa paikassa oikeaan aikaan, mutta ohjauksen voi silti tehdä rauhallisesti. Rimoja tippui paljon. Se johtui suurimmaksi osaksi mun ohjaamisesta, mutta osasyynä on myös keinonurmipohja. Sillä pohjalla rimoja tippuu enempi. Normaalia kun tuo ei ole, niin en nyt oikein tiennyt miten siihen olisi pitänyt suhtautua. Välillä kielsin koiraa, välillä jatkoin vaan rataa... Jos rimoista tulee ongelma, niin pitää sitten ottaa mustavalkoisempi suhtautuminen niihin. Mutta ennen kaikkea, rauhaa vaan mulle :p

Videot on. Tässä leikkaamattomina, sen kummemmin kaunistelematta, olkaapa hyvät:


 
Eka video on tylsää katsottavaa. Eka rima vaan tippuu ja tippuu, useasti. Rima tippui käden heilautuksesta. Kun jätin käden heilautuksen pois, ei rimakaan enää tippunut. Kepit on vieläkin liian vaikeat radalla. Maltti ei vaan riitä. Nyt alussa ja lopussa oli ohjurit. Ne taisi vähän häiritä koiraa, kun se saattoi tulla kepeiltä juuri niillä kohdin pois. Keppejä tehtiin vielä lopuksikin. Ynnäsin nyt hyppyä ja putkea mukaan suht onnistuneesti.
Rinna kävi siis tuttuun tapaan kovilla kierroksilla. Palkkaus vaihdettiin leluista nameihin, ehkä pidän nyt namipalkkauskuuria. Katsotaan vaikuttaako.

---

Myöhemmin Rinnalla oli treenit nuorten koirien rinkiläisten kanssa ADT:n hallissa. Alkuun tehtiin paikallaanolot, makuu 4 min, istuminen 2 min, ja sitten treenattiin pienissä ryhmissä. Makuu itsessään ok, mutta Rin nousi istumaan jo viereisen koiran käskyllä. Näitä tehtiin lisää eikä koira enää mennyt lankaan. Istuminen oli myöskin ok, mutta minun tullessa koiran sivulle se liikautti toista etutassuaan. Tein paluita lisää eikä tassu enää liikkunut.

Yksilöliikkeissä keskityttiin seuraamiseen ja kaukoihin. Seuraamista tehtiin monta settiä käskytettynä. Alkuun namilla virittelyt ja sain koiran hiljaiseksi. Tämä tosin piti tehdä joka kerta, muuten ääntä pääsi. Ääni pääsee myöskin herkemmin vasempaan käännöksissä, tavallisessa ja täykkärissä. Pitänee pohtia rauhallisempia käännöksiä. Maassa oli erilaisia häiriöitä. Niistä Rinna ei paljoa välittänyt, mutta täyskäännöksissä koira herpaantui niihinkin. Tehtiin useampi kerta seuruun jälkeen kokeenomaisesti palkkaamatta seuraamista kaukot ja saatiinpa sama ongelma esiin kuin eilenkin kokeessa. Eli koira ei noussut maasta istumaan. Hyvä, että saatiin virhe esiin, mutta edelleenkään en tiedä mistä se johtuu ja miten se korjataan... Koiran ilme ei eroa mitenkään, se ei näytä ahdistuneelta tms. vaan se on ihan normaali, mikään ei kerro syytä. Ehkä nyt luon vain koiralle rutiinia siihen, että vaihtoja tapahtuu se tietty määrä. Käskyä en toista vaan koira saa moitteet tottelemattomuudesta ja liike otetaan kokonaan uusiksi ja koira saa uuden mahdollisuuden. Katsotaan mihin tämä johtaa.

---

Sieltä jatkettiin Tiinan kanssa vielä Sirkuskentälle. SARA teki kokeenomaisesti ruudun, ohjatun noudon, zetan, seuraamisen ja luoksetulon, jossa vain suoraa juoksua ja palkka vauhdista. 

Ruutu muuten hyvin, mutta koira otti laitapaikan ruudusta. Ohjattu tehtiin samalta merkiltä kuin ruutukin, samaan suuntaan. Merkki oli huono, mutta muuten ok suoritus.
Zetassa asennot oli vähän vinot ja asennoissa saisi olla enempi napakkuutta, etenkin seisomisessa. 
Seuraamisessa koirasta pääsi kerran ääntä ja se sai siitä palautetta. Seuruupaikka on hieman liian edessä ja käännökset on rumia sen takia.Luoksetulo oli tosiaan vaan suoraa tuloa merkkirivistön ohi. Vauhdista sitten loppupalkka.

Lopuksi tehtiin lisää seuraamista. Huomauttaminen ääntelystä pitää saada häivytettyä vähempieleiseen huomautukseen. Nyt kokeilin pelkkää tiuskaisua, toimi sekin nyt. Edistämistäkin työstettiin. Sitä pitää työstää lisää eikä enää antaa koiran kulkea väärällä paikalla. Uskaltanen nyt jo puuttua siihen, kun ääntely on saatu ehkä vakituisesti vähemmäksi ja siihen on keino puuttua.

2 kommenttia:

  1. Herjaa vaan videoista, että "Tämä on yksityinen video".

    VastaaPoista
  2. Katos, laitoin vahingossa kaikki samalla kaavalla. Korjasin, nyt voi katsoa :p

    VastaaPoista