torstai 22. marraskuuta 2012

Lisää tokoa

Lähikentällä. Vettä sateli. Kenttä oli pimeänä, mutta katulamppujen valossa näki jotain.

SARA teki ensin kosketusalustallista ruutua. Matkalla oli ohjatun kapula, ei haitannut. Sitten ohjattua noutoa yhdellä kapulalla, joka oli jo valmiina. Keskimmäisen kapulan kohdalla oli ruutu. Ensin oikeaan, sujui. Sitten vasempaan, ei sujunut. Koira ei nähnyt kapulaa ja oli menossa ruutuun. Sain kuitenkin pysäytettyä koiran ennen sitä. Toisto oli samanlainen. Ennen kolmatta kävin näyttämässä kapulaa. Nyt sujui. Otettiin noudot vielä kumpaankin suuntaan ja lopuksi ruutuunmeno. Sujui. 

Luoksetulon maahanmenoa tehtiin maalin kierrolla. Annoin kunnon avut koiran ollessa lähellä minua. Niin se onnistuu. Seuraamista vielä lopuksi eikä yhtään ääntä :) Keskityin edistämättömyyteen ja sitä myöten käännöksiin vasempaan, jotka kärsii edistämisestä. Hyvin sujui.

RINNA teki ensin noutoa ohjatun kapulalla ruutua päin. Ensin iskunoutoja. Heh, huomasin, että koira osaa tulla luovutusasentoon eteen mun takaa. Tärkeä taito :D Sitten tehtiin namilla vaimennettuja noutoon lähtöjä. Vikan otin luovutusasentoon asti, muut palkkasin vauhdista jo. Seuruussa tehtiin liikkeellelähtöjä ja käännöksiä namitettuna. Loppuun vielä jääviä minun peruuttaessa. Seisomisiin annoin käsiavut ja maahanmenoa tehtiin lelun kanssa. Oon palkannut Rinnaa paljon vain nopeasta maahanmenosta heti. Nyt pidin väliä vapauttamisen kanssa ja jouduinkin huomauttamaan ettei saa nousta ennen vapautusta. Sen jälkeen pysyi. Hienosti se on myös ehdollistunut "Mmmm"-äänteeseen ennen käskyä. Kerran erehtyi menemään maahan jo sillä, mutta korjasi hyvin itse.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti