torstai 29. marraskuuta 2012

Tokoa & agia

Mentiin ajoissa Purinalle. RINNA sai ensin aksata. Tehtiin hyppysuoraa, joka oli liian kiero. En saanut koiraa vaan tekemään joka hyppyä. Tehtiin sitten suorempana. Se sujui. Tarkoitus oli vain tehdä helppona ja antaa koiran keskittyä rimoihin. Sitten tehtiin kahdella esteellä takaakiertoja ja välistävetoja. Takaakierrot sujui helpommin, välistävedoissa koira lähti herkästi käsistä. Lisää treeniä näihin. Välillä kierrokset nousi ja rimoja tippui. Nyt keskeytin koiran suorituksen ja käskin koiran maahan riman noston ajaksi. Sitten koiran hypytystä riman yli ja kehut, jos pysyi, uusiksi, jos tippui.

Kepeillä otettiiin vauhtia putkesta. Se tuo liikaa vauhtia ja koira ei vaan taivu toiseen väliin. Sain nyt suhinalla koiran vauhtia hiljennettyä ja koira sai pujoteltua joka välin. Tähän lisää treeniä, eiköhän kepit ala sitten radallakin toimimaan. Vedätin myös koiraa kepeillä lelulla. Kesti sen.

SARA teki väliin tokoa. Seuraamisessa puutuin edistämiseen. Käännöksi vasempaan tehtiin namiavulla ja sen jälkeen ne sujui ilmankin. Jääviä tehtiin ensin minun peruuttaessa muistutuksena asentojen napakkuudesta. Sitten tehtiin niitä seuruussa. Hyvin meni. Kaukoissa on vielä tekemistä, vaikka ne jo paremmin sujuukin. Sarakin sai tehdä vielä keppejä. Umpi- ja avokulmat sujuu, kunhan vain avokulmissa pidän rintamasuuntani kohti ekaa keppiä.

RINNAKIN vielä tokoili. Seuruussa se keskittyi hyvin. Viereisellä kentällä tehtiin aksaa ja käytin sitä hyväksi. Tein täyskäännöksiä häiriöitä päin ja sain kontaktin toimimaan paremmin vain vaatimalla parempaa. Jääviäkin tehtiin. Maahanmenot on edelleen nopeimpia lelun kanssa. Kaukoja tehtiin sekä käskysanalla että käsimerkillä joko pelkästään tai molemmilla. Käskyillä Rin teki hyvät, terävät vaihdot. Käsimerkeillä se teki joko vajaasti tai ei ollenkaan. Treeniä lisää niihin.

Sitten SARAN aksoihin. Rata oli aika kieputusta:Kakkoselle pakkovalssilla. Vitoselle takaakierto. Kutoselle saksalainen. Kutosen ja seiskan väliin vekki, jolla koiran sai paremmin suunnattua kasille. Valssaukset 16.-18. esteille vienneissä ja takaakierto 18. esteelle. Valssilla 19. ja siitä vaan viemällä loput. Ihanan rentoa oli aksata Saran kanssa. Se kestää mun virheet ja korjaa ne, toisin kuin Rinna. Rinna on niin säälimätön :p

Sara esitteli myös uuden tempun. Se osaa nyt hypätä reppuselkään :) Ja sen koira keksi ihan itse.

---

Koirat näköjään synkronoi juoksunsa. RINNA aloitti nyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti