lauantai 24. marraskuuta 2012

Kokeeksi

Aamusta suunnattiiin Tiinan kanssa Kaitalemmelle. Tehtiin jäljet ja niiden vanhetessa tehtiin esineruutua. Alueeksi tallattiin puolikas ruutu. Esineinä oli takalaidassa kaatuneen puunrungon vieressä musta lapanen ja keskellä ison kiven takana narumytty. RINNALLA taisi ensin mennä vähän juoksenteluksi, yhteensä parissa minuutissa esineet kuitenkin nousi. Rinna paineli ensin taakse, mutta toi kuitenkin ensin keskiesineen. Takaesine oli vaikeampi ja sitä koira joutui etsimään enempi. Kumpikin esine nousi yhdellä lähetyksellä vaikkakin koira kävi etulaidassakin moneen otteeseen pyörähtämässä. Ei se apuja kysellyt, vaan etsi koko alueelta. Ihan kivasti koira toimi ottaen huomioon sen, että viime esinetreeneistä on aikaa.

Rinnan jälki vanheni noin tunnin. Se oli 420 metriä pitkä kahdella kepillä, eka 290 metrissä, toinen lopussa.  Jana oli ok, Rin tarkisti takajäljen, mutta kääntyi itse oikeaan suuntaan. Rinnalla oli taas vauhtia ja jälki mentiinkin juosten. Jäljellä oli kaksi ojan ylitystä ja kaksi tien ylitystä (metsä- ja hiekkatie). Ne mentiin hyvin. Parissa kulmassa koira tarkisti suuntaa, mutta valitsi sitten oikean suunnan. Ekalla kepillä Rin pysähtyi seisomaan. Minun kysyessä kepistä, koira meni maahan ja siinähän se oli. Toisella kepillä Rin pysähtyi jälleen, mutta minun kysymyksestä koira jatkoi matkaa. Annoin koiran jäljestää Tiinan kulkeman reitin autolle päin ja lopetettiin siihen. Ehkä olisi pitänyt käskeä koiraa odottamaan keppikohdassa ja käydä itse etsimässä keppi ja näyttää sitä Rinnalle? Ehkä.

Metsästä siirryttiin Vuokkosille HSKH:n tokokokeeseen. Tuomarina oli Ossi Harjula. Avoimessa luokassa oli parikymmentä koiraa Rinnan ollessa viimeisten joukossa. 

Paikallaan makaaminen   10
Mikäs siinä, koira piti asennon hyvin.Seuraaminen   9
Huonoa! Välillä väljää ja kontakti tippuili. Koira kiinnitti huomiota etenkin merkkeihin... Lisäksi koira äänteli siellä täällä. 

Liikkeestä maahanmeno   8 ½
Olipa vaikeaa seurauttaa koiraa kohti merkkiä... Ääntäkin pääsi.

Luoksetulo   7
Stoppi venyi ja koira törmäsi törkeesti sivulletulossa. 

Liikkeestä seisominen   0
Seuruussa koiran huomio oli taaskin ihan jossain muualla. Äänteli myöskin. Ja sitten seisomisen sijaan valui maahan.

Noutaminen   10
Vaikka lähtöhaukaus pääsikin ja Rin murisi saalistaessaan kapulaa :p

Kaukot   0
Rin teki ekan istumaan nousun vajaasti ja toinen jäi kokonaan tekemättä.

Hyppy   10
Ja taas törmäsi sivulletulossa.

Kokonaisvaikutus   8
Nokun tuli numeroina nollaa ja kymppiä ja jotain siltä väliltä.Tulos: AVO3, 134 p. ja sij.11./20.


Miksi Rinna oli niin erilainen? Reagoiko se mun jännittämiseen? Minähän nimittäin jännitän. Tästä kertoisi se, että koira äännähteli yksilöliikkieden kehään mennessä jo ennen ensimmäistäkään liikettä. Vai oliko se liian väsynyt? Rinnallahan kierrokset tuntuu nousevan väsyneenä. Maastotreenien lisäksi Rinna odotti vuoroaan hallissa muutaman tunnin.Vai mikä oli?

En toisaalta osaa olla pettynytkään Rinnan tekemiseen, vaikka treeneissä se tekee paremmin, on eri koira. Nyt vaan pitää saada sama koira sekä arkeen että juhlaan. En vaan vielä yksinkertaisesti tiedä miten tuo koira toimii. Joka tapauksessa lisää treeniä, lisää rutiineja ja lisää kokeita :p

Päivän päätteeksi koirat pääsi vielä juoksemaan viestin merkeissä Tuupakassa. Rinnan kanssa keskityttiin tällä kertaa jäljestysosuuksiin. Rinna juoksi viisi kertaa. Eka lähetys mulle tapahtui läheltä, näköetäisyydeltä. Sitten Tiina liikkui kummallakin seuraavalla n. 50 metriä. Nyt ei ollut Tiinan päässä lähtöongelmia vaan koira lähti ekasta käskystä. Tällä kertaa mulla oli lisäksi paremmat eväät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti