maanantai 26. marraskuuta 2012

Se kuunteli!

RINNA nimittäin, aksassa. 

Teemana oli putki-puomi-erottelut: A. radassa sain koiran lopulta kuuntelemaan käskyjä ja se meni puomille jopa silloin, kun vahingossa kiilasin koiraa putkeen, mutta käskytin puomia. Rinna kääntyi putken suulta puomille!!! B. radan A-esteen ja putken erottelu oli helpompaa. 

A-radan kuvan oikean puolimmaisen hypyn rima tippui useasti. Nyt koiralla oli selvästi vain liian suuret kierrokset ja rima tippui sen takia. Huomautin koiraa rimasta ja jatkossakin otan nyt mustavalkoisemman suhtautumisen rimoihin. Huomatus tulee!

Tehtiin myös keppejä. Rinna hakee kepit suht hyvin eri kulmista. Avokulmasta se menee ekaan väliin muttei taivu toiseen. Autoin sitä nyt kädellä kääntymään toiseenkin väliin. Otin myös suhinan mukaan. Jatkossa on tarkotus häivyttää avut pelkkään suhinaan, jossa muistutan koiraa keskittymään. Tällä kertaa Rin kesti todella hyvin vedätystä. Pystyin kirittämään koiran ohi ja kunnolla hoputtamaan sitä keppien lopusta.

---

HAU:n tokoihin pääsi SARA. Ensin paikaallanolot, istuminen 2 min ja makuu 4 min. Olin näkösällä, mutta vinossa koiraan nähden. Istuminen sujui, mutta makuussa koira meni puolivälissä lonkalleen. Moitin koiraa ja kävelin sitä kohti. Sara korjasi asentonsa itse ja sai kehut siitä. Maahan koira meni vasta toisella käskyllä tällä kertaa.

Tehtiin merkkillä vauhditusta. Pallo lensi koiran mennessä merkille tai heti koiran pysähdyttyä merkille. Sarppa tykkäsi. Sitten ruutuun menoa merkiltä. Ruudussa oli kosketusalusta, mutta siltikin koira meni laitapaikalle. Korjauksella se korjasi. Sen jälkeen tehtiin parit onnistuneet menot alustalle ja sitten ilman. Onnistui, mutta edelleen tarvii paljon lisää toistoja, että koira unohtaisi laitapaikat.

Seuraamista tehtiin kaksi pitkää settiä liikkuroituna. Puutuin sekä ääntelyyn että edistämiseen. Muutaman kerran sain huomauttaa ääntelystä. Ääntelyn suhteen osaan olla ehdoton, edistämisen kanssa en. Se on niin pieni ero oikean kohdan ja väärän välillä... Likkuri toisteli myös kiitosta. Vielä koira reagoi siihen vähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti