lauantai 3. marraskuuta 2012

Lauantaina

Aamu aloitettiin Tiinan kanssa Hakunilasta Vuokkosten hallista, jossa oli agikisat. RINNA pääsi turistiksi mukaan. Välillä sillä kierrokset nousi, mutta hyvin se purki itseään tekemiseen ja hihnan repimiseen. Rinna sai myös lelun, koska Rinna halusi lelun :p Lelulla hetsasin koiraa ja otin maahanmenoja. Oli nopeita!

Sitten jatkettiin Vaakkoille metsään. Ensin koirat pääsi tekemään viestiä. Matkaa oli pisimmillään n. 70 m eikä näköyhteyttä ei ollut. Ekalla kierroksella Rinna juoksi 7 kertaa, toisella 9. Lähtöääniin auttaa hyvin namitus. Sitä jatketaan. Minulta Rin lähti joka kerta hyvin Tiinalle, mutta Tiinan päästä se ei aina lähtenyt ekalla lähetyksellä. Tiinan päässä oli herkummat ruoat. Toisella kierroksella otettiin mullekin hyviä nameja ja nyt koira lähti paremmin. Matkalla oli vaan Miilun läikyttämää ruokaa ja siihen kohtaan Rin pysähtyi. Se kuitenkin jatkoi itsenäisesti matkaa oikeaan suuntaa. Edellisestä treenikerrasta on useamman viikon tauko, mutta koira toimi siltikin kuten ennenkin :)

Jäljet vanheni n. 2 h. Rinnan jälki oli n. 300 metriä pitkä. Keppejä ei ollut, lopussa oli chihupateeta purkissa. Janaa oli n. 20 metriä polkua. Polkua pitkin oli kävellyt ihmisiä ja koiria. Oli vaikeaa. Rinna haahuili. Lopulta se nosti takajäljen. Käänsin koiran ympäri ja päästiin lopulta jäljellekin. Jäljellä koira kulki koko ajan sen päällä. Reipasta tahtia mentiin, juostiinkin välillä. Lopusta löytyi purkki ja Rin meni maahan siinä. Hyvä!

SARAN jälki oli n. 500 metriä kuudella kepillä. Tässäkin janana oli leveä polku. Sarallakin oli vaikeuksia, se teki tarpeensakin siinä samalla :p Mutta Sara kuitenkin yritti! Lopulta Sarakin päätyi jäljelle. Koira meni koko ajan jäljen päällä ja kaikki kepitkin se ilmaisi. Sarankin kanssa pidin nyt liinan päästä vain kiinni ja pidin huolen, että liina pysyi kireällä. Sarppa hoiti homman hyvin eikä häiriintynyt kireästä liinasta.

Loppuun RINNA teki keppimotivaation kasvatusta. Tiina hetsasi koiraa kepillä ja vei sen metsään. Eka oli ok, toisella koira näytti olevan ennemminkin esineruudussa, keppi kuitenkin löytyi. Kolmannessa koiraa hetsattiin vähemmän ja keppi vietiin rauhallisemmin. Nyt otin koiran liinaan ja keppi haettiin jäljestämällä. Hyvin löytyi!


 Kuva: Tiina Karhula

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti