sunnuntai 18. marraskuuta 2012

Se oli sunnuntai

Aamusta suunnattiin Tiinan kanssa Kaitalammelle. Jälkien vanhetessa koirat sai juosta viestiä. Nyt A-B-väli oli 220 m ja jäljestysosuus B-C 40 m. Juoksutettiin väliä viidesti. RINNALLA ei jälleenkään ollut mitään ongelmaa juosta minulta Tiinalle. Jäljestysosuudenkin se osasi. Tiinan päässä oli taas ongelmaa minulle lähtemisissä. Koira yritti kyllä. Jostain syystä se ei vaan osaa jäljestysosuutta toiseen suuntaan. Tiina tuli joka lähetysyrityksellä hieman takaisin päin ja B:ltä se sitten lähti. Eli seuraavalla kerralla keskitytään jäljestysosuuden treenaamiseen. Toisella kierroksella tehtiin helppoa. Juoksutettiin koiraa minun ja Tiinan väliä, matkaa oli muutaman kymmentä metriä. Tässä ei ollut mitään ongelmaa.

Tiinan talloma jälki Rinnalle ehti vanheta puolisentoista tuntia. Pituutta oli muutama sata metriä ja keppi oli vain lopussa. Janalla oli taas säätöä. Rinna oli jo kertaalleen lähdössä jäljelle, mutta jotain tapahtui, ehkä liinan toisessa päässä :p ja koira otti takajäljen. Sen jälkeen säädettiin lisää. Lähetin koiraa janan suuntaisesti itse seisoen jäljen päällä ja jopa jäljen ohitettuamme... Lopulta päästiin kuitenkin jäljelle. Edettiin puoliväliin ja sitten Rinna vain yksinkertaisesti lopetti. En tiedä mikä oli. Siitä ehkä oli mennyt suunnistusjoukko, joka nähtiin aiemmin. Se olisi varmaankin  ihan liian iso häiriö Rinnalle. Sain koiran kuitenkin lähtemään liikkeelle. Väärin se meni, joten palattiin autolle. Toivottavasti koira nyt pohtii epäonnistumistaan ja oppii jotain ;)


---

Myöhemmin Rinnalla oli vielä tokoa HSKP:n vapaavuorolla. Ensin tehtiin paikallaanolot rivissä. Ensin istuminen 2 min, sitten makuu 4 min. Olin piilossa kummankin ajan. Istuminen oli ok. Makuussa koira meni lonkalleen minuutin kohdalla. Korjuutin sen ja lopun aikaa koira piti asentonsa.

Seuraamisessa koiralla oli nyt hyvä vire, ei ollut yhtään liian korkea. Tehtiin myös seuruuta häiriössä. Laitoin koiran nähden merkkejä kentälle, heitin leluja ja kapulan. Ensin Rin meinasi vaan rynnistää kaiken sen keskelle, mutta otin sen käskyn alle töihin ja koira teki pätevänä seuruuta häiriöistä välittämättä. Jäävistä tehtiiin ensin seisomista. Annoin alkuun käsiavut ja sitten kokeilin ilman. Ei pompsahdusta silloinkaan :) Nopeita maahanmenoja tehtiin ensin leluleikinnän lomassa. Otin niitä sitten seuruustakin ja nopsaa oli nekin! Jatkettiin vielä maahanmenoja leikin lomassa. Niitä pitää vielä edelleen vahvistaa. 

Noutoa tehtiin hyppynoutona. Ensin kokonaisena liikkeenä, sitten vauhdista vapauttaen. Hyvin sujui, luovutusasennotkin oli hyviä. Hyppyä tehtiin myös avona osina ja kokonaisena. Sivuilletuloihin annoin avut, kun tässäkin koira herkästi törmää. Muuten oli ok.

Kaukoissa palkkasin koiraa aina jo ekasta istumaannoususta. Sen enempää vaihtoja ei tehty. Eka kerta normina. Sitten ristikkäin luoksetuloa tekevän koiran kanssa. Jätin koiran ja sen jälkeen meidän välistä meni koiransa jättävä ohjaaja ja luoksetuloa tekevä koira. Sen jälkeen käskin Rinnaa istumaan. Osasi. Tehtiin myös pitkältä matkalta yksi nousu. Tässä luosetuloa tekevä koira oli samassa linjassa. Ensin se teki luoksetulon ja vasta sitten käskin Rinnaa istumaan. Osasi se tämänkin. Loppuun tehtiin vielä luoksetuloa. Ensin palkkailin koiraa jätöistä ja pysymisestä, sitten otin avustettuja sivulletuloja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti