torstai 8. marraskuuta 2012

Tokoja

Tänään ja eilen treenailtiin lähikentällä. Eilen SARA teki seuraamista. Paikka pysyi hyvin eikä koira äännellyt lainkaan. Paitsi kun tehtiin paikan korjausta pari senttiä vääristä asennoista. Jäävät otettiin mukaan ja ne oli hyvät. Maalin kierroilla tehtiin luoksetulon pysäytyksiä. Seisomiset oli ihan jees ja maahanmenotkin melkein onnistui läheltä, kauempaa ei vielä.

RINNA teki samoja. Seuraamisessa otettiin pidempiä pätkiä. Näissä koira alkoi hieman edistää, mutta muuten oli ihan ok. Jäävissä käytin ensin istumisessa käsiapua, että koira tekisisi pysäytyksen siistimmin. Sen jälkeen se toimi siististi ilmankin. Seisomisiinkin annoin avut pompsahduksen takia. Pysähtyminen ei ole pompsahdukseton vielä ilman apuja. Maahanmenoja tehtiin lelulla. Oli nopsaa. Luoksetulon pysäytyksiä Rinnakin teki maalin kierroilla. Seisomiset oli hyviä, maahanmenoihin pitää tehdä vielä pohjustusta ilman vauhtia.

Treenin jälkeen huomasin Rinnan vasemman etujalan vuotavan verta. Kotona suihkutin jalan ja ranteesta löytyi siisti viiltohaava. Kentältä löytyikin lasinsirpaleita :/

---

Tänä aamuna oli Päivikin koirineen mukana. SARA teki kokeenomaisesti liikkeitä: ruutu, seuraaminen, ohjattu nouto, luoksetulo, kaukot, tunnari ja zeta. Ruudussa koira ensin juoksi ruudun läpi ja otti sieltä jonkin roskan :p Otettiin uudestaan ja nyt oli kelvollisempi suoritus. Sitten seuraaminen. Ei päästy alkua pidemmälle, kun Sara äänteli. Häädin koiran, mutta Sara rallatteli vaan menemään häntä pystyssä. Jäähylle joutui. Puhuttiin, että häätöhoitoa Sara ei ota tosissaan, voisin kokeilla jotain muuta. 

Sara pääsi uudestaan yrittämään myöhemmin. Aloitettiin alusta eli ruudulla. Ihan ok taaskin, joskaan ruudussa paikka ei ollut aivan keskellä takana. Seuruussa koira jälleen äännähteli. Nyt tukistin koiraa ja sen se otti tosissansa. Toimi nyt ainakin. Saran ääntelyt on kyllä tosi paljon pienentyneet kaiken kaikkiaan. Tuntuu vaan, että mitä hiljempaa koira on, sitä enempi se edistää :p Ohjattu oli ok. Luoksetulo tehtiin vaan suoraan sivulle. Jätössä koira äännähti samalla, kun meni maahan. En ehtiny puuttua siihen. Kaukoissa oppi ei ole mennyt vielä perille asti eli jatketaan vaan uusien vaihtojen opettelua. Tunnari oli ok. Zetassa asennot oli ookoot. Koira ei äännellyt, mutta edisti senkin edestä loppua kohden. Lisää vaan kokeenomaisia treenejä! 

RINNAKIN pääsi jalka sidottuna tekemään. Sekin teki kokeenomaisena zetan, luoksetulon ja tunnarin. Zetassa Rinnalla oli liikaa virtaa. Olisi pitänyt purkaa paremmin, namit kun ei Rinna tyydytä. Alussa tulikin ääntä, mutta loppua kohden koira hiljeni. Muuten seuruu tuntui kivalta. Istumisessa Rinna meni maahan. Se onkin vielä epävarmin. Loput liikkeet sujui hyvin. Rinnan annan vähän hyppiä liikkeiden välillä eikä se ihmettele yhtää kun varsinaista palkkaa ei tulekaan, kivaa on silti :)

Rinna teki vielä pitkästä aikaa ohjattua noutoa. Päivi vei kapulat ja alkuun oli tarkoitus ottaa vain merkkiä. Rinna jäi kiinni kapuloihin ja yritti pari ekaa kertaa suoraan kapuloille. Se pysähtyi kuitenkin hyvin käskystä eikä mennyt kapuloille asti. Näistä kuitnekin koira muuttui epävarmaksi eikä meinannut lähteä sivulta merkille. Sitten saatiin sujumaan. Merkille koira meni vauhdilla ja stoppasi sinne hyvin. Kun merkki sujui, niin päästi koiran kerran noutamaan. Koira kiekaisi merkiltä lähtiessä, muuten hyvä nouto. Loppuun taas pelkkä merkki. Sujui. Eli ohjatussa treeniin hiljaiset merkille menot. Nyt koira oli hiljaa joka kerta, mutta lienee syytä vielä vahvistaa sitä. Merkkien roolia pitää viela myöskin vahvistaa. Työläintä luultavasti on saada koira lähtemään hiljaa merkiltä noutoon. Lisäksi Rinnalle pitää opettaa vinoista kulmista kapulan kanssa luovutukseen tulot. Treeniä siis riittää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti